Evde uygulayabileceğiniz 5 doğal tedavi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Aralık 2010 13:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Bağışıklık sisteminizi desteklemek için ellerinizi sık sık yıkayın, bol bol uyuyun ve ekstra C vitamini alın.

Fakat, gerçek şu ki bunları yapsak da her zaman gripten, soğuk algınlığından, yara ve berelerden uzak duramıyoruz. Peki doktora gitmeden evde kendimiz bu tür basit hastalıkları tedavi edebilir miyiz?

HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, bu yöntemler doktor tedavisinin yerine geçmese de bazen en iyi tedaviler ilaçsız olanıdır. İşte evde uygulayabileceğiniz doğal ve basit tedaviler:

1. Mutluluk sıcak bir battaniye gibidir. Kışın ortasında burnunuz tıkanıyor ve kaslarınız ağrıyor mu? Kaslarınıza sıcak bir plajda kumlarda uzanıyormuş gibi bir rahatlama hissi vermelisiniz. Bunu da ancak sıcak su torbalarıyla sağlayabilirsiniz. Sıcak su torbasından ya da havlunun içindeki su şişesinden gelen sıcaklık uyguladığınız bölgedeki kan akışını hızlandırır ve o bölgeye sıcaklık verir, 30 dakika içinde kasların gevşemesine yardımcı olur. Alternatif olarak ılık bir banyo küvetinde 15 dakika kalmak, kas ağrınızı azaltmaya yardım eder.

2. Ağrı kesici: Herkes yaralanmalar, burkulmalar için dolabında buz kalıbı bulundurmalı. Yaralanmalarda hemen buz uygulamak yaraya olan kan akışını azaltarak ve sinir uçlarıyla beyin arasındaki ağrı sinyallerini yavaşlatarak ağrıyı, kanamayı ve şişliği azaltır. Soğuk kompresini her 2 saatte 20 dakika süreyle uygulayın. Asla buzu doğrudan cildinize koymayın, her zaman nemli havluyla, kumaşla sarın ve sonra uygulayın. Buz bulamadığınız durumlarda soğuk su hiçbir şey olmamasından iyidir.

3. Tuzla ovalayın: Tuz böcek ısırıklarında kaşıntıyı almaya, boğaz ağrısı ile soğuk algınlığı ya da alerjilerden kaynaklanan burun tıkanıklığını hafifletmeye yardımcı olur. Böcek ısırması durumunda, tuzla biraz suyu macun kıvamına getirin ve ısırığın üzerine uygulayın. Bu karışıma biraz daha su ekleyerek bunu çok amaçlı solüsyon olarak kullanabilirsiniz. Boğaz ağrısı için en basit rahatlama ılık tuzlu suyla gargara yapmaktır. Tuzlu burun damlaları bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde burun tıkanıklığını gidermeye yardım eder. Ya da bir diğer yöntem olarak neti pot'u kullanın. Bir küçük demliğe vücut sıcaklığını geçmeyecek şekilde yarım fincan su koyun, içine yarım çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Sonra ayaklarınızı omuz genişliğinde açıp öne doğru eğilin ve sağ burun deliğinizden suyu dökmeye başlayın. Ağzınızın açık olmasına dikkat edin. Bu şekilde su sağ burun deliğinizden girip sol burun deliğinizden çıkacaktır.

4. Arı planı: Bir çay kaşığı bal öksürüğü yumuşatacaktır. Bal emmek kaşınan boğazınıza ve kuru öksürüğünüzün hafiflemesine yardım edebilir. Ancak 1 yaşın altındaki çocuklara kesinlikle bal vermeyin, botulizme yol açma riski var. Bal ayrıca küçük kesiklerde ve sıyrıklarda doğal bir antibakteriyal olarak da kullanılıyor.

5. Zencefil: Karın ağrısını da hafifletmeye yardım eden zencefil ayrıca bulantı, kusma, mide yanması, gaz, ishal ve mide gazını geçirmeye yardım eder. Ancak yapacağınız uygulamalarda zencefilin taze olmasına dikkat edin. Zencefil çayı yapmak için bir fincan kaynamış suya 2 çorba kaşığı zencefil ekleyin . 5-10 dakika dinlendirin ve süzdükten sonra için.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber