AK Parti özelleştirme çalışmaları için danışmanlara 84 milyon TL ödedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2010 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in verdiği yanıt AKP döneminde özelleştirme çalışmaları için danışmanlık hizmeti veren firmalara 84 milyon 799 bin 945 TL ödendiğini ortaya çıkardı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2002-2010 döneminde yapılan özelleştirme işlemleri ve genel özelleştirme çalışmaları için alınan danışmanlık hizmetlerine 84 milyon 799 bin 945 TL ödendiğini bildirdi.

-EN FAZLA ÖDEME 2006 YILINDA YAPILDI-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in verdiği yanıt ile özelleştirme danışmanlık hizmetleri için en büyük ödemenin 2006 yılında gerçekleştiğini ortaya çıkardı. Buna göre 2006 yılında 46 milyon 497 bin 605 TL ödeme yapıldı. AKP iktidarlarında ikinci en fazla ödeme ise 2009 yılında oldu. 2009 yılında danışmanlık hizmetleri için 17 milyon 577 bin 858 TL ödeme gerçekleştirildi. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında danışmanlık ödemeleri için de 2 milyon 536 bin 559 TL ödeme yapıldı.

-"PROFESYONEL FİRMALARDAN ALINIYOR"-

Maliye Bakanı, özelleştirme uygulamalarında idareye yardımcı olunması amacıyla alınan danışmanlık hizmet alımlarının, açılan ihaleler ile ilgili projenin ihtiyacına göre konusunda uzmanlaşmış (ülkede, sektörde, dünyada), deneyimli, genel kabul görmüş kurallar içinde çalışan ve bağımsız olarak yatırımcılar ve kamuoyu açısından kabul gören ve güvenilen, profesyonel firmalardan alındığını söyledi.

-EN FAZLA DEĞER TESPİT KONUSUNDA DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINMIŞ-

Maliye Bakanı'nın verdiği yanıt danışmanlık hizmet alımlarının en çok değer tespit konusunda alındığını ortaya çıkardı. 2002-2010 yılları arasında alınan danışmanlık hizmet alımlarının konuları şöyle:

"Teknik danışmanlık, değer tespit-tanıtım dokümanı, çevre danışmanlığı, ilan, reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler, finansal danışmanlık, gayrimenkul değerleme, hukuk danışmanlığı, menkul kıymet saklama, denetim, halka arz, aracılık, jeolojik etüd yapılması, strateji danışmanlığı, bağımsız mali denetim, harita, şehir planlama ve jeoloji."

-DANIŞMAN FİRMALAR-

Danışmanlık hizmet alımı ihaleleri ile görevlendirilen danışman firmalardan bazıları da şöyle:

"Charles River Ass.

PDF Proje Geliştirme Fin.Dan.

URS

Ak Yatırım Menkul Değerler

HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

RPM Radar Reklam Pazarlama A.Ş.

Çelen Gayrimenkul Değerleme Dan. Ltd.Şti.

Ernst&Young Rothschild

Taboğlu Hukuk Bürosu"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber