Rüşvet alan müdür, ilk duruşmada tahliye edildi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 11 Aralık 2010 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İstanbul Kadıköy'de rüşvet alan müdürün tahliye kararına hakim şerh koydu...

Aziz ÖZEN

İSTANBUL Kadıköy'de Anaokulu Müdüresi Ülker Zaman'dan bin 450 lira rüşvet almaktan tutuklanan ve 10 yıla kadar hapsi istenen Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül, ilk duruşmada 2 yıl 6 ay hapse mahkum edilerek oy çokluğuyla tahliye edildi. Jet karara hakimlerden Alper Şevket Atikalioğlu şerh düştü. Atikalioğlu, sanığın, ?görevi kötüye kullanmak' yerine ?irtikap' suçunda cezalandırıldığını belirtti.

Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Zeki Gürsül ile avukatları ve müşteki Ülker Zaman katıldı. Gürsül savunmasında ?20 yıldan beri görevdeyim. 10 yıldan beri de Kadıköy'de çalışıyorum. 3 kaz görevden alındım ve mahkeme kararı ile döndüm. Tayin yolu ile amaçlarına ulaşamayan çevreler isnat edilen suçu işlediğim şeklinde komplo hazırladı. Suçsuzum? diyerek 10 sayfalık yazılı savunma verdi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Ülker Zaman ise ?Müdür Bey okula gelerek bana kızının düğün davetiyesini bıraktı ve ?sen kızımın halası sayılırsın' diyerek, bulaşık makinesi karşılığı olarak bin 450 lira vermem gerektiğini ve cezamı kestiğini söyledi? dedi. Sanık Gürsül'ü 2 yıl 6 ay hapse mahkum eden mahkeme, oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Üye hakim Alper Şevket Atikalioğlu ise ?sanığın, haksız şekilde kazanç sağlamaya çalıştığı anlaşılmakla TCK'nın 257/1 maddesi uyarınca, ?görevi kötüye kullanma' suçundan cezalandırılması görüşünde olduğumdan, eylemin TCK'-nın 250. Maddesi'ndeki İrtikap suçunu oluşturduğu görüşüne katılmıyorum? diyerek karara şerh düştü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber