Bursluluktan yararlanmak için gelirini düşük gösteren öğretmenlere inceleme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Aralık 2010 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 12.11.2010 tarih ve 2310 sayılı yazı ile 2010 yılı Burs kazanan öğrencilerin maddi durumlarının araştırılması hakkında tüm valiliklere yazı gönderilmişti.

Yazıda, özellikle öğretmen çocuklarının kişi başına düşen yıllık gelir hesabında yanlışlıklar yapıldığı ve fert başına düşen yıllık gelirlerin düşük gösterilerek bursluluk sınavına öğrencilerin girdiği ve başarılı olduğu belirtilmiştir. Bu durumda bulunan öğrencilerin maddi durumlarının araştırılarak gerekirse kazandıkları bursların iptal edilmesi belirtilmiştir. Bahsi geçen bu yazının hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile geçen hafta içerisinde Türk Eğitim Sen tarafından dava açılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2009 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuzunun 6. sayfasında yer alan ?Başvuru Şartları? başlıklı 2.madde (f) bendi ?Maddi imkânlardan yoksun bulunmak, bunun için ailenin yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2009 mali yılı için tespit edilen 4.353 TL (dört bin üç yüz elli üç TL)'yi geçmemesi gerekir? ibarelerinin ve bunun dayanağı olan 2008/13763 karar sayılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 5/2-d maddesindeki ?... üç katını geçmemek kaydıyla? ibarelerinin iptali için Türk Eğitim Sen Danıştay'da dava açmış. Açılan dava Danıştay 8. Dairesinde esastan görülmektedir.

?Nedir bu öğretmen çocuklarının bursluluktan çektiği!? haberimizde konunun ayrıntılarına yer vermiştik.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21.12.2010 tarih ve 2437 sayılı yazı ile eğitime hazırlık ödeneğinin kişi başına düşen yıllık gelir hesabında kullanılmamasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber