Altın fiyatları arttı, satışlar düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Altının önlenemez yükselişi kuyumcuların satışını azalttı. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, altın satışlarının yüzde 50 düştüğünü söyledi.

Altın fiyatlarındaki rekor artış, kuyumcuları düşündürüyor. Bursa Kapalı Çarşı'da altının gramı 66 TL seviyesinde satıldığını belirten Bursa Kuyumcular Odası Başkan Rıdvan Şen, altın fiyatlarının geleceği ile ilgili tahminde bulunamadıklarını söyledi. Dünyada yaşanan krizlerin ve siyasi gelişmelerin altının fiyatını doğrudan etkilediğini kaydeden Şen, "Şu anda altının fiyatı artacak mı, düşecek mi bilmiyoruz. Dünya, kendi ekonomi alanına iyi bir zemin hazırlarsa altın fiyatları düşer. AB ve bazı

ülkelerde korkulan krizler var. Bu gelişmeler, rekor bir düşüşün habercisi olamaz. Satışlarımız en az yüzde 50 azaldı" dedi.

Şen, son bir ayda dolardaki artışa paralel olarak kendi rekorunu kıran altının büyük bir yükselişe geçtiğini hatırlattı. Eski bereketli günleri mumla aradıklarını kaydeden Şen, "Altın, bundan sonra 62 TL'nin altına düşmez. Keşke düşse. 2010 yılı Ocak ayında altının gramı 52 TL'ydi. Bereketli günleri bekliyoruz. Geleceğimiz o kadar kötü değil. Vatandaşlar altın almayı tercih etmiyor. Sadece kuyumculara gelerek durumunu soruyor" şeklinde konuştu.

Bursa Kapalı Çarşı'da çeyrek altının satış fiyatı 110, alış 108, yarım altın satış 220, alış 216, tam altın satış 445, alış 431 lira.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber