Özhaseki: Bütün hayatımın araştırılması için komisyon kurulsun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2010 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERSAN TEMİZEL, MUSA ÖZYÜREK

Kayseri Belediye Başkanı Özhaseki, CHP'nin iddialarını bir kez daha yalanlarken meydan okudu. Özhaseki, öğrencilik yıllarından beri bütün siyasi ve ticari hayatının araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

CHP'nin, hakkındaki yolsuzluk iddialarını belgelerle yalanlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bununla yetinmek istemiyor. Daha önce, "İspat etsinler, görevi bırakırım." açıklaması yapan Özhaseki, iddiasını bir adım ileri taşıdı ve meydan okudu: "17 yıllık belediye başkanlığım ve 35 yıllık ticari hayatımın araştırılması için bir komisyon kurulsun. Çıkacak sonuç ne olursa olsun razı olacağım."

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Başkan Özhaseki, hakkında kurulacak komisyonun, zamanaşımına bakmaksızın araştırma yapmasını da istedi. Bu süreçte her türlü bilgi ve belge konusunda yardımcı olacağının sözünü veren Özhaseki, gerek duyulursa bu araştırmanın öğrencilik yıllarından itibaren de yapılabileceğini ifade etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Geçmişe dönük veremeyeceği bir hesabının olmadığını vurgulayarak, "17 yıldır belediye başkanıyım. Bu 17 yıllık başkanlık zaman dilimi ile ilgili herhangi bir zamanaşımı gözetilmeksizin yeniden dava konusu edilip yeniden araştırılabilir. Eğer bu konuda herhangi bir araştırma komisyonu kuruluyorsa şimdiden razıyım. Belediye başkanlık dönemini geçtim. Daha evveliyatı var. Geriye doğru 35 yıllık hayatım var. Ticari ve siyasi hayatım var. Öğrencilik hayatım var. Onlardan önce sivil toplum örgütlerinde yaptığım mücadeleler de dahil. Hangi kesitini araştırmak istiyorlarsa serbest. 'Zamanaşımına uğramış', 'geçmişte kalmış' demeyeceğim. Araştırmasını talep ediyorum. Buyursunlar." şeklinde konuştu.

Kayseri'deki 125 sivil toplum kuruluşunun kendisine destek açıklaması yapmasını da değerlendiren Özhaseki, bu kuruluşlar içerisinde kendisinden farklı siyasi görüşlere sahip olanlar da bulunduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber