Hastanelerde ?hoca parası'na son

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Aralık 2010 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şubat 2011'den itibaren üniversite hastanelerinde vatandaştan ?hoca parası', ?döner sermaye parası' diye herhangi bir ücretin alınmayacağını söyledi

NEVİN BİLGİN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası'nda yapacakları düzenlemeyle profesörlere özel hastanede çalışma serbestisi getireceklerini vurgulayarak, hoca parasının da üniversitelerde Şubat 2011'den sonra alınma- yacağını kaydetti. Meclis'te milletvekillerinin sorularına yanıt veren Akdağ, sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirterek, ?'Sağlık hizmeti herkesin ulaşabildiği bir hak haline gelmiştir'' dedi. Muhalefetin Tam Gün Yasası'nı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü anımsatan Akdağ, vatandaşı muayenehaneden kurtarmak istediklerini vurguladı. Akdağ, şubat ayından itibaren üniversite hastanelerinde de vatandaştan ?hoca parası', ?döner sermaye parası' diye herhangi bir ücretin alınmayacağını belirtti.

PROFLAR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞABİLECEK

Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasası'ndaki iptal gerekçelerini de gözeterek konuya ilişkin düzenleme hazırladıklarını bildiren Akdağ, profesörlerin sosyal güvenlikle ilişkisi olmayan özel hastanelerde çalışmalarına imkan sağlayacaklarını kaydetti. Muhalefetten destek isteyen Akdağ ?Bir işçinin, bir emekli-nin, bir küçük esnafın, bir çiftçinin, bir yeşil kartlının muayenehaneye gitmesine AK Parti hükümetleri asla müsaade etmeyecektir. Onun için muhalefet buna katkı vermelidir. Beraber yapalım. Beraber yapmayalım derseniz biz bunu yapacağız? diye konuştu. Öte yandan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeşil kart alan kişi sayısının 17 milyon 452 bini aştığını, ancak 9 milyon 300 bin yeşil kartın aktif olarak kullanıldığını söyledi. 2009'da yeşil kart için harcanan para 5.5 milyar lirayı aşarken, bu yıl 4.6 milyar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Acil durumlarda özeller ücret alamaz

Eskiden vatandaşların özel hastanelerin kapısından dahi geçemediğini belirten Akdağ, yoğun bakım gerektiren acil durumlarda özel hastaneye gidilmesi durumunda özel hastanelerin ücret alamayacağını kaydetti. Akdağ ?'Ey benim vatandaşım, bu halde sizden herhangi bir özel hastane para alamaz. Para istiyorsa suç işliyor. Lütfen şikayet edin'' dedi. Akdağ, bazı sağlık kuruluşlarında vatandaşa borç senedi imzalatılmasının şu anki mevzuata göre suç olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber