Her üniversiteye şifreli soru bankası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2010 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'deki kopya iddiaları, ÖSYM'nin elektronik ortamda sakladığı soruların güvenliğini tartışmaya açarken YÖK'ün hazırladığı yasa taslağında üniversitelerde klasik yazılı ve test usulü sınavların yanısıra ?elektronik ortamda? da sınavların yapılması öngörüldü

BAHAR ATAKAN Ankara

Soruların güvenli şekilde saklanması için üniversitelerde ?soru bankaları? oluşturulacak. Güvenlik, şifreli sistemle sağlanacak.

?Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na? ilişkin taslaktaki maddeye göre; yükseköğretim kurumlarında yeterlilik, seviye tespit veya ders başarılarını ölçen sınavlar, kâğıt ortamında ve eş zamanlı olarak yapılabileceği gibi bilgisiyar yoluyla da gerçekleştirilecek.

Kurallar YÖK'ten

Soruların saklanması için üniversitelerde ilk kez bir yasa maddesi doğrultusunda ?soru bankası? oluşturulacak. Soru bankasının güvenliği için şifreleme yapılacak. Sınav sorularının kâğıt ortamında veya elektronik ortamda saklanması ile sınav güvenliğinin sağlanmasına ilişkin ilkeleri YÖK belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber