Görevlerini kötüye kullanan polislere meslektaşlarından suç üstü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 12:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kartal ve Güngören'de kendilerini farklı şubelerde çalışan polisler olarak tanıtıp, haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 3 polis memuru gözaltına alındı.

İlk olay Kartal'da yaşandı. Kartal'da krom-çelik işi yapan iş adamı M.Y. önceki hafta polis merkezine yaptığı şikayet başvurusunda iş yerine gelen ve kendilerine Mali Polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından kendisinden şantajla para istendiğini ileri sürdü. İş adamı M.Y., zanlıların "Naylon fatura işi yaptığını biliyoruz. 40 bin dolar vermezsen işlem başlatacağız." diyerek kendisini tehdit ettiklerini ve zorla 4 bin TL peşinat aldıklarını iddia etti. H.K., E.U., ile V.Ç. isimli vatandaşın, iş yerinden ayrılmalarından sonra iş adamı M.Y., durumu polise bildirdi.

Olay sonrası harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, H.K., E.U ve V.Ç.'yi gözaltına aldı. H.K. ile E.U'nun Fatih Polis Karakolu'nda görevli polisler olduğu öğrenildi. Tehdit edilen iş adamı M.Y.'nin ise daha önce naylon fatura işine bulaştığı ve bu yüzden başına bela almamak için teminatı vermeyi kabul ettiği öne sürüldü. Alınan ifadelerinde şüpheli polisler, V.Ç.'nin M.Y.'den alacağı olduğunu ve onu tahsil etmek için iş yerine gittiklerini söylediler. Zanlılardan H.K tutuklanarak cezaevine gönderilirken E.U. ve V.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Güngören'de meydana gelen başka bir olayda da A.Y. adlı polis memuru, C.İ. isimli vatandaşı, hakkında hapis cezası olduğu ve bu cezayı para cezasına çevirebileceği yalanını söyleyerek 350 lira para istediği iddiasıyla gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta C.İ. isimli vatandaş, polis merkezine yaptığı suç duyurusunda Güngören Merkez Karakolu'nda görevli polis memuru A.Y.'nin, kendisini karakola çağırdığını, hakkında 30 günlük hapis cezası olduğunu söyleyerek 350 lira para vermesi karşısında hapis cezasını para cezasına çevirtebileceğini söylediğini ileri sürdü.

Polis memuru A.Y.'ye 350 TL verdiğini öne süren C.İ', kendisinden bir de adliye aşamasını halletmek için 350 TL daha isteyince durumdan şüphelendiğini söyledi. C.İ.'nin başvurusu üzerine harekete geçen emniyet güçlerinin, A.Y.'yi parayı aldığı sırada suçüstü yakaladığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber