Aynı gün hem derste, hem de il dışında olan rektör, 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Aralık 2010 08:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'nin girmediği ders için ücret aldığı belirlendi. Aynı gün hem derste, hem de il dışında olan rektör, 3 yıl hapisle yargılanacak

Dumlupınar Üniversitesi'nde star'ın ortaya çıkardığı vurgunda ikinci perde açıldı... Öğrencilerden ?Nutuk' dağıtma bahanesiyle zorunlu toplanan 90 TL kayıt parasını vakıf şirketlerine aktaran Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'nin fiilen girmediği dersler için bizzat ders ücreti aldığı ortaya çıktı. İddiaları soruşturan YÖK Denetleme Kurulu üyeleri, ders çizelgeleri, ders ücreti çizelgeleri ve rektörün il dışında olduğunu gösteren çizelgeleri 4 yıl geriye kadar gidilerek karşılaştırdı.

İL DIŞINDAYKEN BİLE DERSE GİRMİŞ

Haftada 30 saat ders yükü görünen rektörün yerine ders çizelgelerinde başka öğretim üyelerinin imzalarının bulunduğu, ders günlerinin birçoğunda rektörün il dışında görevli veya izinli olduğu tespit edildi. Rektörlük gibi ağır idari yüküne rağmen, Maden Mühendisliği Bölümü'nün 2006-2007 güz yarıyılına ait öğretim üyelerinin ders döküm tablolarında en fazla ders yükü alan (30 saat) beş öğretim üyesi arasında Rektör

Güner Önce'nin olması dikkat çekti.

Yeminli ifade veren DPÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Hatice Karakul ve öğrenci rektörü Önce'nin ders ücretini aldığını ve derse girdiğini hiç görmediğini beyan etti. Rektör Öncü ?görevi kötüye kullanma'dan 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Prof. Dr. Güner Önce'nin bizzat girmediği derslere ait olduğu ek ders ücretlerinin de tahsil edilmesi gerektiği sonucuna varıldı.

?GİRDİM AMA ÖĞRENCİLER GÖRMEDİ'

Rektör Önce'nin girmediği dersler için 2.11.2007'de YÖK'e sunduğu savunma hayli ilginç. Önce ?Öğrenciler ders dışı etkinliklerle derslere katılmaz. Beni görme olasılıkları da azdır? dedi. Rektör Önce ?Mühendislik Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nde derslere girdim. Görevli olduğumda araştırma görevlisinin derse girdiği de olmuştur? dedi. Rektör Önce, dersi Prof.Dr. Karaarslan'ın yürüttüğünü, her dönem bir-iki defa derse girerek 2006-2007 öğretim yılında 973 TL ücret aldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber