YÖK Başkanı:Üniversiteler siyasi yatırım aracı olmamalı

Haber Giriş : 23 Mart 2005 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, mevcut üniversitelerin eksiklikleri giderilmeden yeni üniversiteler kurulmasının isabetli olacağını düşünmediklerini ifade etti.

Teziç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun'u ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerde öğretim elemanı açığına dikkati çekti.

Teziç, ''Üniversitenin öğretim elemanı ihtiyacını karşılayabilmek için sosyal hayatıyla, imkanlarıyla fiziki gelişimini tamamlamış olması gerekir. Aksi halde, öğretim elemanı kalıcı olmaz ve bir süre sonra başka yerlere dağılma ihtiyacı hisseder. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz'' diye konuştu.

Yeni üniversiteler kurulması konusunun kendilerini hep düşündürdüğünü, mevcut üniversitelerin ıslah edilmesi, eksiklerinin giderilmesinin YÖK'ün temel işlevi olduğunu anlatan Teziç, bu eksikliklerin giderilmesi için büyük bir zaman dilimi gerektiğini vurguladı.
Eksikliklerin giderilmesi için hükümetin daha duyarlı davranmasını beklediklerini ifade eden Teziç, yeni üniversiteler kurulması konusunda acele edilmeden iyi bir planlamayla yola çıkılması gerektiğini vurguladı. Teziç, YÖK'ün görüşü alınmadan, kanaati ortaya çıkmadan adım atılması ve yasa önerileriyle üniversitelerin parlamentoda gündeme getirilmesinin büyük sıkıntılara gebe olacağını bildirdi.

Teziç, ''Bu sorunlar masaya yatırılıp üzerinde düşünülmeden ve görüşülmeden yeni üniversitelere adım atmak gibi bir yola gidilmesinin isabetli karar olacağını düşünmüyorum, kurum olarak da düşünmüyoruz. Mevcut üniversitelerin eksiklikleri giderilmeden yeni üniversiteler kurulmasının isabetli olacağını düşünmüyoruz. Üniversiteler, siyasi yatırım amacı olmamalıdır'' dedi.

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber