Bursa'da, tarihi camilerin güvenliğini belediye sağlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2010 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel değerlerin güvenliğini sağlamak amacıyla İl Müftülüğü ile protokol imzaladı. Bursa İl Müftülüğü'nde gerçekleşen protokol, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile İl Müftüsü Mahmut Gündüz arasında imzalandı.

Bursa'daki tarihi camilerin önemine değinen Başkan Altepe, kent merkezindeki bu yapıların vatandaşlar için birleşme noktası olduğunu ifade ederek, herkese açık olan bu mekânların daha güvenli bir şekilde korunması gerektiğine işaret etti. İmzalanan protokol sayesinde kent merkezindeki tarihi 5 caminin güvenliğini Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağını dile getiren Başkan Altepe, "Ulucami, Yeşil, Emirsultan, Yıldırım Bayezid, 1. Murad camileri artık Bursa'nın simgesi durumunda. Kentin en merkezi noktalarında bulunan bu camileri her gün birçok insan ziyaret ediyor. Bu yapıların güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bugün imzaladığımız protokolle camilerin güvenliği Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Vatandaşlarımız artık daha huzurlu bir şekilde camilerde ibadet yapabilecek." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde tarihi mirasa sahip çıktığının altını çizen Başkan Altepe, kentteki pek çok tarihi yapının restore edilerek gün yüzüne çıkarıldığını ve bu yapıların korunması gerektiğini ifade etti. Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz ise her gün binlerce insanın ziyaret ettiği bu önemli mekânları daha da güvenli hale getirmenin önemine işaret ederek, tarihi değerlere duyarlılıkla yaklaşan Büyükşehir Belediyesi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber