Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, "e-Devlet teknolojisine ayak uydurmak zorundayız?

Haber Giriş : 30 Temmuz 2003 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, "e-Devlet teknolojisine ayak uydurmak zorundayız?
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ?Günümüzde bilgi toplumunu inşa edemeyenler uluslararası rekabetin dişlileri arasında ezilmeye mahkum olacaklardır? diye konuştu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun da Türkiye'nin artık klasik devlet anlayışı ile yönetilemeyeceğine dikkat çekerek, "e-Devlet teknolojisine ayak uydurmak zorundayız? dedi. TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliği ile düzenlenen eTR ödülleri ve kongresi dün yapıldı. Kongreye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun da katıldı. Başbakan Yardımcısı Şener Teknolojinin gayri safi milli hasılaya olan oranlarına bakıldığında Türkiye'nin dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi. Şener, bilişimsizliğin maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çekerek ,?Ama Başarıyı yakalamak zorundayız? dedi.

Kamu internete giriyor
Problemler sıralandığında en öncelikli olanın e-devlet olduğunu vurgulayan Şener, Türkiye çağdaş gelişmelerle aynı düzeyde tamamlayarak mesafe almak zorunda olduğunu bildirdi. Tüm kamu kesiminin internet üzerinden hizmet vermeye başladığını kaydeden Şener, bu kurumların kendi aralarında yarıştıklarını da ifade etti. AB ile ilgili çalışmalarla ilgili yapıyı sağlayacak şekilde kurum ve kuruluşlarla beraber çalışmaya hedeflediklerini belirten Şener, ?AB'deki gelişmeler bizi yakından ilgilendirmektedir? şeklinde konuştu. Gelişmeyi takip etmeyenleri bisiklet üzerinde oturanlara benzeten Şener ? Bisikletin ilerlemesi için pedal çevirmek zorundayız. Pedal çevirmeye bırakınca düşmeye mahkumuz? diye konuştu..

Hantal yapının bitmesi gerek
Sanayi Bakanı Ali Çoşkun ise, geçen asrın idolojik olduğunu bu asrınsa bilişim ve uluslar arası rekabet asrı olduğunu kaydetti. Artık klasik devlet anlayışıyla başarılı olunmayacağını ifade eden Çoşkun, Türkiye'nin e-devlet ile teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduğunu belirtti. Klasik devlet anlayışını savunanların devleti kurtarmak için bunu yaptıklarını vurguladı. Dünyada yasakçı düşünceyle bir yere gidilemeyeceğinin anlaşıldığını ifade eden Çoşkun, uluslararası rekabet ve bölgesel gücün önemine dikkat çekti. Türkiye de çok hantal bir yapının olduğunu ve 59. Hükümetin bakanlar kurulu sayasını 22 indirerek bunun ilk startını verdiğini vurgulayan Çoşkun, hantal yapıdan kurtarmak için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber