32 bin okulun temizliği özel sektöre ihale edilecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Aralık 2010 08:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YAŞAR ÖZAY

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında temizlik hizmetlerinin hizmet satın alınarak yapılmasını kararlaştırdı. Artık okullarda temizlik parası toplanmayacak

Her gün okşayarak pırıl pırıl okullara gönderdiğimiz çocuklarımızın okul dönüşünde yakındıkları, "okulun tuvaletleri pis, sınıflar kirli, okulun suyu temiz değil" yakınmaları artık sona eriyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu amaçla ilk defa 2011 yılı Merkezi Yönetim bütçesinden ödenek tahsisi yaptı. Tahsis edilen ödenek 81 ilin özel idarelerine aktarıldı. Gönderilen ödeneklerle gerçekleştirilecek ihaleler sonucu 32 bin ilköğretim okuluna ihale ile temizlik hizmetleri satın alınacak. Böylece ilköğretim okullarında temizlik hizmetleri özel sektör tarafından yapılacak. Okul aile birliklerinin ve okul yöneticilerinin öğrencilerden temizlik parası adı altında para toplamaları sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, yeni uygulama ile ilköğretim okullarında temizlik hizmetlerinin yapılmasına ilişkin sorunların kökten çözüleceğini, temizlik hizmetlerinin daha sağlıklı bir şekilde yapılacağını ve okulların hijyenik olacağını söyledi. Bakanlık yetkilileri uygulamanın Ocak 2011 yılında başlayacağını, ihalelerin bölge ve blok şeklinde yapılacağını ,bedellerinin ise sınıf sayısına göre belirleneceğini açıkladılar.

BU GÖRÜNTÜLER OLMAYACAK

Daha önce okulların temizlik hizmetleri velilerden toplanan temizlik paraları ile gerçekleştiriliyordu. Parası olmayan okullarda ise veli ve öğrenciler temizlik yapmak zorunda kalıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber