İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli personel alacak

30 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazetede, 4924 iptal ve ihdasları yayımlanmıştır. Ancak bu işlem çok sayıda medya organı tarafından yanlış algılanmış ve "17 bin sözleşmeli personel alınıyor" şeklinde haberler yapılmıştır. Bu haberlerin yanlış olduğuna, sabah saatlerindeki haberimizde değinmiştik. Sağlık Bakanlığı da, bir açıklama yaparak, hem Resmi Gazetedeki düzenlemenin ne olduğunu açıklamış hem de merakla beklenen 12 bin 4/B'li personel alımına ilişkin takvimi belirtmiştir.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2010 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'nda mevcut çalışanların yeni yılda çalıştırılacakları hizmet birimlerinin tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamada, 2003 yılında 4924 sayılı Kanunla sağlık elemanı temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli sağlık personeli çalıştırılması imkanının getirildiği, sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimlerinin de her yıl sonunda Sağlık Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile tespit edilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

17 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINIYOR HABERLERİ DOĞRU DEĞİL

Açıklamada, ''Bu kapsamda, 30 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'nda yeni sözleşmeli personel alımı öngörülmemiş olup mevcut çalışanların yeni yılda çalıştırılacakları hizmet birimleri Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

12 BİN 4B'Lİ PERSONEL OCAK AYINDA ALINACAK

657 sayılı kanunun 4/B maddesine göre 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımıyla ilgili ÖSYM Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin tamamlandığı kaydedilen açıklamada, bu personel alımıyla ilgili ilanın, 2011 yılı ocak ayının ilk haftasında ÖSYM tarafından yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada, ayrıca 2011 yılında gerçekleştirilecek 4/B sözleşmeli personel alımlarına ilişkin Maliye Bakanlığı ile başlatılan çalışmanın kısa zamanda sonuçlandırılmasının hedeflendiği vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber