157 kadını kandıran adamın son mağduru öğretmen oldu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Ocak 2011 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet kayıtlarında toplam 157 kadını 'evleneceğiz' bahanesiyle kandırarak paralarını aldığı ortaya çıkan Bahattin Çaygöz yeniden sahnede. Mağdur olan kadınların Facebook'ta adına gruplar dahi açtığı Çaygöz, farklı isimler ve türlü yalanlarla evlenmek isteyen kadınları bir bir ağına düşürüyor. Son oyununda BM Müfettişi olan Çaygöz, P. A. adlı öğretmenin 16 bin 500 TL'sini alarak kayıplara karıştı. Genç kadının hayalleriyle oynayarak parasını alan dolandırıcı, bunlar yetmezmiş gibi son kurbanına gönderdiği mesajda bir de nasihatte bulundu: "Boşuna yaygara koparma. Bu kadarla kurtardığına dua et. Hak yolundan da ayrılma!"

Üniformayla güven verdi

Kadınlara askeri üniformayla çekilmiş bir fotoğrafını göstererek güven aşılamaya çalışan Çaygöz, daha önce evlilik siteleri, internet ve çeşitli ortamlarda tanıştığı birçok kadını 'evlenme' yalanıyla dolandırdı. 2007'de tutuklanarak 4 ay hapis yatan usta dolandırıcının ağına düşen 157 kadın, polise giderek şikayetçi oldu.

Anladığımda çok geçti

Mağdur kadınlar aynı zamanda facebook'ta da 'Bahattin Çaygöz'-ün yakalanmasını isteyenler' başlıklı gruplar kurarak benzer olayların yaşanmasını engellemek istedi. Ancak mağdur kadınların deyimiyle 'Bukalemun Bahattin' yine boş durmadı. Bu kez P.A. adlı öğretmeni gözüne kestiren dolandırıcı, çeşitli yalanlarla genç kadından para istedi. Evleneceğini düşündüğü adama güvenen P.A. Çaygöz'ün borç harç topladığı 16 bin 500 lira ile kaçtığını ve oyuna geldiğini anladığında ise çok geçti.

Yazlığını satacakmış!

Mağdur öğretmen, internette Çaygöz ile görüştükten sonra arkadaşlıklarının ilerlediğini söylüyor. Genç kadın, "Kendisini 5 ay sonra ailemle tanıştırdım. Bodrumdaki villasını satıp istanbul'da ev almak istediğini söyledi. Borç alarak 16 bin 500 lira verdim, işler uzadı diyerek beni oyaladı. Sonra ortadan kayboldu" diyor.

KARDEŞİM SENİN YÜZÜNDEN İNTİHARA KALKIŞTI

Mağdurlar Bahattin Çaygöz'ün yakalanması ve başka kadınların onun ağına düşmemesi için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 2 ayrı grup kurdu. 100'den fazla üyesi olan gruplarda Çaygöz'le ilgili ilginç ifadeler kullanıldı. Sayfaya bırakılan notlardan bazıları şöyle:

¦ Bu kişi farklı isimlerle farklı mesleklerle masum kadınları kandırıyor. Ben de bunlardan biriyim ve bu karaktersize 12 bin lira kaptırdım.

¦ Bahattin, buraya yazılanları takip ettiğini biliyorum dua et de karşıma çıkma ahtım var seni gördüğüm ilk yerde ne yapacağımı ben biliyorum. Kardeşim senin yüzünden intihara kalkıştı.

¦ Ben R. Çaygöz. Bu kişinin akrabasıyım. Bu şahsın tez günde yakalanmasını en çok isteyenlerdeyim. Lanet olsun sana. Çaygöz olarak utanıyoruz senden.

¦ İnsanları işe koyma vaadiyle kandırıp paralarını alıyor. Sahte askeri kimlik kullanıyor ve bunu da insanlara rahatlıkla gösterebiliyor. Kendisini doktor, mühendis, denizci, pilot diye tanıtıyor. İnsanların paralarını alıp sonra da kayıplara karışıyor."

Serbest ÖZDEN / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber