Kimlerin arapça öğretmeni olabileceği yeniden belirlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ocak 2011 08:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Arapça eğitimi artık ilahiyatçılar verecek

Arapça öğretmeni yetiştirme yetkisi üniversitelerin Arap Dili ve Edebiyatı anabilim dallarından alınarak ilahiyat fakültelerine verildi. Öğrenciler, öğretmenliğin alınmasına tepki gösterdi

ÖNDER YILMAZ Ankara

MEB TTKB, sessiz sedasız aldığı bir kararla Türkiye'de Arapça öğretmeni yetiştirme yetkisini üniversitelerin Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim dallarından alarak ilahiyat fakültelerine verdi. Bundan böyle imam hatip liseleri başta olmak üzere devlet kademesine Arapça öğretmeni olarak sadece ilahiyat fakülteleri mezunları atanacak.

Öğretmenlik haklarının ellerinden alınmasına isyan eden Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TBMM başvurarak, düzenlemenin iptalini istedi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu, Arapça dersini okutma hakkını sadece ilahiyat fakültesi mezunlarına verdi. Böylece Ankara, İstanbul, Gazi, Atatürk, Selçuk ve Dicle üniversiteleri bünyelerindeki Arap Dili ve Edebiyatı bölümleri mezunlarının imam hatip liseleri ve diğer okullarda öğretmenlik yapabilme olanakları ellerinden alındı.

Ankara ve Gazi üniversiteleri öğrencileri Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ulaşamayınca sorunlarını anlatan bir dosya gönderdi.

Öğrenciler, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam ve bazır vekillerlee görüşerek sorunlarını anlattı. Sağlam ve milletvekilleri öğrencilere destek verdi. Öğrenciler TBMM ve Çubukçu'ya dosyalarını iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber