Sağlık raporunu değiştiren çalışanlar tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 12:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da, devlet hastanesine bilgi işlem hizmeti veren taşeron firma çalışanı bir kişi, para karşılığı sağlık kurulu raporlarında değişiklik yapıp, sahte imza attığı iddiasıyla tutuklandı.

Adana Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye bilgi işlem hizmeti veren taşeron firma görevlisi C.K'nin para karşılığı sağlık kurulu raporlarında değişiklik yaptığı duyumu aldıklarını kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerine durumu bildirdiklerini ve yapılan takipte zanlının para alırken suç üstü yakalandığını ifade eden Yağcı, şunları söyledi:

''Bu kişi sağlık kurulu raporlarında çeşitli değişiklikler yapıyor, özürlülük oranlarını yüksek gösteriyor, raporlara sahte imza atıyormuş. Bu kişi, bildirimimiz üzerine yapılan operasyon sonucu yakalandı. Zanlının tutuklanmasının ardından biz de raporlarda geçmişe dönük inceleme yapıyoruz.''

Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik de olayın savcılık tarafından soruşturulduğunu belirterek, ''Konuyla ilgili biz de soruşturma başlattık. Savcılıktan gelecek talepler doğrultusunda soruşturmayı daha da derinleştireceğiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber