Tedavi için senet imzalatmışlar

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ocak 2011 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ELAZIĞ'da geçen ay meydana gelen kazada yaralanan Nazime ve Şaban Yaman içifti le Şerife Türken'in kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde, acil serviste bulunan görevliler tarafından senet imzalatıldıktan sonra tedavilerinin yapıldığı iddia edildi. Yaralı yakını Recep Yaman, hastane yönetimi ve görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Elazığ'ın Maden İlçesi Karataş Mevkii'nde geçen 19 Aralık günü Şaban Yaman yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Şaban Yaman, eşi Nazime Yıldırım ve Şerife Türken yaralı olarak Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak durumu ağır olan Şerife Türken yaşamını yitirdi.

Hastanede tedavi altına alınan Şaban Yaman'ın kardeşi Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Recep Yaman, hastanedeki görevliler tarafından senet imzalatıldıktan sonra kardeşi ve yengesinin tedavisine başlandığını iddia etti. Kardeşinin kaza yaptığını sonradan duyduğunu belirten Recep Yaman, hastaneye geldiğinde kardeşi ve yengesi kendilerine senet imzalatıldıktan sonra tedavilerine başlandığını öğrendiğini söyledi. Yaman, şöyle dedi:

'Yaralı yakınlarıma önce açık senet imzalatmışlar, sonra tedavilerine başlanmış. Bu duruma çok şaşırdım. Acil servisteki görevlilere, Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı genelgelerinde böyle bir şeyin olmadığını, acil durumlarda evrak ve para alınmadan tedavi edilmelerinin bir hak olduğunu söylediğimde görevliler, 'Bizim hastanenin yönetmeliği böyle. İdarecilerimiz bize bu konuda böyle talimat verdi. Bunu yapmak zorundayız' dediler. Bunun suç olduğunu ve kanunsuz olduğunu söyledim. İlk müdahaleleri yapıldıktan sonra yakınlarımın sosyal güvencelerinin olduğunu gösteren belgeleri ibraz etmem ve genelgeleri göstermemden sonra tedavi ve yapılması gereken ameliyatlara başlandı. aha önce üç kişi adına düzenlenen senetler iptal edilip, bana tek bir 1300 liralık senet imzalatıldı'

Tüm yasa ve genelgelerin, yaralıların sosyal güvencelerine bakılmaksızın veya para alınmadan tedavilerinin yapılmasını gerektirdiğini anlatan Yaman, şunları söyledi:

'Diyarbakır SGK'ya gittim, Elazığ SGK'ya gittim, Sağlık İl Müdürlüğü'ne gittim ve araştırmalarımın tamamı benim haklılığımı gösterdi. Yakınlarıma imzalatılan senetleri, müzakere sonucu aldım. Ancak bunun karşılığında bu kez benim adıma düzenlenen bir senet vermek zorunda kaldım. Çünkü hastalarımdan birinin sağlık güvencesi olmasına rağmen , ameliyat masraflarını ücretli yapmışlar. Bunun üzerine bugün rektörlüğe gittim. Rektör yardımcısı ile görüştüm. Amacımın bağcıyı dövmek değil bağ yapmak olduğunu söyledim. Rektör yardımcısı torba yasadan bahsetti. Benim sağlık güvencem varsa, torba yasa beni bağlamaz. Araba için trafik siortası ödüyorum. Kaza durumunda tedavi masrafları karşılansın diye. Mevzuat çok açık olmasına rağmen böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldım. Yakınlarıma imzalatılan senetleri aldım ama kendi adıma düzenlenen senedi hala alamadım. Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber