MEB'de, lojman dağıtımında öncelik öğretmenlere verilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Kamu Konutları Tahsisinin Nasıl Yapılacağını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü 05/11/2010 tarih ve 17454 ?Kamu konutları tahsisi? konulu yazıları ile MEB kamu konutları tahsisinin nasıl yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün 05/11/2010 tarih ve 17454 ?Kamu konutları tahsisi? konulu yazılarında; ?2946 Sayılı Kamu Konutları Kanun'un 3'üncü maddesi ile kamu konutlarının türleri ve tahsisleri belirlenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesinin 7'nci maddesi ile konutların öncelikle ait oldukları okul ve kurum personeline tahsis edileceği belirtilmiş; aynı Yönerge'nin 1l'inci maddesinin 6'ncı fıkrasında "Okullardaki konut dağıtımında öncelik eğitim- öğretim hizmetleri sınıfı personeline verilir. Yönerge'nin 5'inci maddesinin (a) bendi dışında kalan eğitim-öğretim sınıfı personeline tahsisten sonra, gerek görev tahsisli kategoride, gerekse sıra tahsisli kategoride boş konut kaldığı takdirde diğer hizmet sınıfı personeline sıra çizelgesi esas alınarak tahsis edilecektir." hükmü yer almıştır.

Genel Müdürlüğümüze bağlı yatılı ve gündüzlü okullara ait konutların tahsisinde, belirtilen-hükümlere titizlikle uyulması, tahsislerin Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesinin "7nci "maddesinin 4'üncü bendi kapsamında komisyon kararına dayalı olarak ilçelerde kaymakamlık, illerde valilik onayı ile gerçekleştirilmesi, aksi durumlarda ise gerekli yasal işlemlerin Valiliğinizce yapılması gerekmektedir.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber