Özel eğitim sınıflarında ödenecek ek ders ücreti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 11.11.2010 tarih ve bila sayılı ?Ek Ders Ücreti? konulu yazıları ile Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İlköğretim Okulları bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlere ders yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmalara bağlı olarak ek ders ücretinin nasıl ödeneceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 11.11.2010 tarih ve bila sayılı ?Ek Ders Ücreti? konulu yazılarında; ?İlinize bulunan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İlköğretim okullun bünyesinde açılan özel eğitin sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlere, ders yılı başında ve sonunda yaptıkları mesleki çalışmalara bağlı olarak ödenen ek ders ücretlerinin % 25 fazlasıyla ödenip ödenmeyeceğine ilişkin yazı incelenmiştir.

Bilindiği gibi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 176'ncı maddesinde ek ders ücretlerinin özel öğretime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere % 25 fazlasıyla ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

Görüleceği gibi söz konusu hüküm kapsamında fazla ödemden yararlandırılmanın temel şartı özel öğretime muhtaç öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü kurumlarda yönetici veya öğretmen olarak görev yürütmesidir.

Bu çerçevede Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İlköğretim Okulları bünyesinde açılan özel eğitim sınıflarında görev yapmakta olan öğretmenlere, bu görevlerine bağlı olarak yararlandırıldıkları ek ders ücretlerinin % 25 fazlasıyla ödenmesi gerektiğinden mesleki çalışma sürelerinde yararlandırıldıkları ek ders ücretin de belirlen oranda fazlasıyla ödenmesi gerekmektedir.? açıklamasında bulundu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber