Elazığ Belediye Başkanı: Yolsuzluk yok arkadaşlara kefilim/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 18:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ELAZIĞ Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında AK Parti'li Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun, savcılığa ifade verdiği belirlendi. Savcılık sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Selmanoğlu'nun "Herhangi bir usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma gibi bir durum söz konusu değildir. Ben arkadaşlarıma kefilim" dedi. AK Parti Elazığ İl Başkanı Ali Şerifoğulları ise, yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek, "Bilgi sahibi değiliz belediye başkanı açıklama yapacaktır" dedi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İhsan Yiğit'in raporuyla ortaya çıkan ve belediye başkanı ile 17 yöneticinin adının karıştığı yolsuzluk soruşturmasıyla gündeme gelen Elazığ Belediyesi Başkanı Süleyman Selmanoğlu'nun, savcılıkta ifade verdiği ortaya çıktı.

Geçen yıl 10 Temmuz'da yolsuzluk soruşturması kapsamında Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Selmanoğlu'nun iddiaları reddettiği belirlendi. İfade tutanağına göre, Selmanoğlu şöyle dedi:

"Üzerime atılı suçlamayı kabul etmem .Söz konusu ihale ile ilgili arkadaşlarımın yapmış olduğu işlemlerin tümü hukuka ve mevzuata uygundur. Herhangi bir usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma gibi bir durum söz konusu değildir. 6,5 yıllık belediye başkanlığı sürecinde arkadaşlarımdan herhangi bir şekilde hukuk dışı bir işe zorlamadım, işlerine de karışmadım. Suçlamaları yersizdir. Bana görevden almanı sebebi ile aramızda husumette bulunan bu şahıslara hiçbir şekilde hukuki aykırı bir direktifte vermiş değilim. Bu arkadaşlarında işlerini usulen uygun yaptıklarını düşünüyorum. Ve yaptıklarına da kefilim."

İL BAŞKANI KONUŞMADI

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ali Şerifoğulları, yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşmak istemedi. Gazetecilerin soruı sormamasını isteyen Şerifoğulları, "Bize sormanız doğru değil. Bize bağlı olmaz. Biz o konuda bilgi sahibi değiliz belediye başkanı açıklama yapacaktır" dedi Şerifoğulları, kameraların kapatılmasını da istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber