Valilik'ten 'sahte vali' uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Valiliği, kendini vali, vali yardımcısı veya kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin, çeşitli hayır ve yardım bahaneleriyle para toplamaya çalıştığı konusunda vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde ilimiz genelinde kendini vali, vali yardımcısı veya kamu görevlisi gibi tanıtan kişiler tarafından çeşitli hayır ve yardım bahaneleri ile vatandaşlarımızdan, özellikle büyük kuruluşlar ya da işadamlarımızdan para talep edildiği, çeşitli bankaların hesap numaralarına para yatırmalarının istendiği ve bu yolla vatandaşlarımızın mağdur edilmek istendiği valiliğimize gelen ihbarlardan anlaşılmıştır." denildi.

Hiçbir devlet kurumunun vatandaşlardan bu gibi taleplerde bulunamayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu nedenle, bu gibi şahıslara itibar edilmemesi ve karşılaşıldığında mutlak suretle kolluk kuvvetine bilgi verilmesi hem vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engelleyecek, hem de suça eğilimli kötü niyetli kişilerin yakalanmalarına yardımcı olacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber