DP'nin yeni lideri Namık Kemal Zeybek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ocak 2011 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçiminin ikinci turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için sonuç alınamadı. Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde üçüncü turda 566 oy alan Namık Kemal Zeybek genel başkanlığa seçildi.

Saat: 18:15:00 DP'de ikinci turda da salt çoğunluk sağlanamadı

Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçiminin ikinci turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için sonuç alınamadı.

Demokrat Parti'nin (DP) 10. Olağan Büyük Kongresi'ndeki genel başkanlık seçiminin ikinci turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Atatürk Spor Salonu'nda devam eden kongrede, genel başkanlık seçiminin ikinci turunda bin 325 delegeden 700'ü oy kullandı. Oylardan 693'ü geçerli, 7'si ise geçersiz olarak değerlendirildi.

Üç adayın katıldığı ikinci tur oylamada hiçbir aday ikinci turda da seçilmek için yeterli sayı olan 663 oyu bulamadı. Bu turda adaylardan Namık Kemal Zeybek 624, Rıfat Serdaroğlu 66, Adnan Dağıstanlı ise 3 oy aldı.

Genel başkanlık seçimi için yapılacak üçüncü tur oylamada, en çok oyu alan aday genel başkanlığa seçilecek.

Saat: 17:11:00 DP'de üç aday yarıştan çekildi

DP'de Genel Başkanlık için yarışan Salih Uzun, Tekin Enerem ile Ahmet Özal, adaylıktan çekildi.

Atatürk Spor Salonu'nda devam eden kongrede, kayıtlı bin 325 delegeden 912'si oy kullandı. Oylardan 905'i geçerli, 7'si ise geçersiz olarak değerlendirildi.

Hiçbir aday ilk turda seçilmek için yeterli sayı olan 663 oyu bulamadı. Adayların aldıkları oylar şöyle:

''Adnan Dağıstanlı: 4,

Ahmet Özal: 11,

Namık Kemal Zeybek: 575,

Rıfat Serdaroğlu: 139,

Salih Uzun: 134,

Tekin Enerem: 42''

Genel başkanlık seçimi için ikinci tur oylama yapılacak. İkinci tur oylamada da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan aday genel başkanlığa seçilecek.

Saat: 17:06:00 DP'de ilk turda genel başkan seçilemedi

Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçiminin ilk turunda hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamayarak genel başkan seçilemedi.

Saat: 16:48:00 DP Kongresinde oy sayımına geçildi

Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkan seçimi için oy verme işlemi sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, delegeler salonun ön bölümüne kurulan kabinlerde genel başkanlık için oy verdi. Delegeler,altı genel başkan adayı arasından seçim yaptı.

Oy verme işleminin sona ermesinin ardından, oyların tasnifi ve sayımına geçildi.

İlk iki turda adaylardan herhangi biri bin 325 kayıtlı delege oylarının salt çoğunluğunu sağlayamazsa, üçüncü turda en çok oyu alan aday, genel başkanlığa seçilecek.

Saat: 15:51:00 DP Kongresinde oy verme işlemi başladı

Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkan seçimi için oy verme işlemi başladı.

Atatürk Spor Salonu'ndaki kongrede, delegeler salonun ön bölümüne kurulan kabinlerde genel başkanlık için altı aday arasından seçim yapacak.

DP Genel Başkanlığı için Genel Başkanvekili Salih Uzun, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, eski bakanlar Namık Kemal Zeybek ile Rıfat Serdaroğlu, eski DYP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem ve DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı yarışacak.

DP'nin kayıtlı bin 350 kurultay delegesi bulunuyor.

Saat: 15:13:00 DP genel başkan adayları, partililere başbakanlık vaadetti

DP Olağan Büyük Kongresinde konuşan Genel Başkan adayları, partililere iktidar ve başbakanlık vaadinde bulundu. Adaylardan Ahmet Özal, DP'yi Meclis'e ardından da iktidara taşıyacağı sözünü verdi. Namık Kemal Zeybek ise, "Ben genel başkanlık için değil sizinle birlikte Başbakanlığa adayım." dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongrede ilk konuşmayı Adnan Dağıstanlı yaptı. Dağıstanlı, Tansu Çiller'in aday olmadığını açıklamasının ardından aday olmaya karar verdiğini söyledi. Bunun sebebini ise başkalarının DP'le monte edilmek suretiyle partinin başkalarının eline geçmemesine engel olma olarak ileri sürdü. Dağıstanlı, isim vermeden Namık Kemal Zeybek'e yüklendi. Dağıstanlı, "En son hangi partide olduğunu bilmediğimiz kişiler partimizi ele geçirmeye çalışıyor." diye konuştu.

Dağıstanlı'nın ardından konuşan Ahmet Özal ise Demirel ve Özal'ın Türkiye'nin mimarı olduğunu söyledi. Özal'ın reformlarında işin içinde olduğunu anlatan Özal, DP'yi Meclis'e ardından da iktidara taşıyacağı sözünü verdi.

Namık Kemal Zeybek ise konuşmasına besmele ile başladı. Zeybek Dağıstanlı'la cevap verdi. Tansu Çiller döneminde kendisine yapılan çağrıya uyarak DYP'ye geldiğini iddia eden Zeybek, "Parti tabanının Çiller'e yönelmesini doğru bulduğunu söyledi. Gelseydi çok iyi olacaktı ama gelmedi. Biz zamanı gelince onunu çağırırız." ifadelerini kullandı. Zeybek, önce muhalefet görevini devralacağını öne sürerken, partililere Başbakanlık sözü verdi. "Ben genel başkanlık için değil sizinle birlikte Başbakanlığa adayım. Ben ona talibim." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber