Torpilli okul müdürü koltuktan oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2011 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Hüseyin ÇELİK görevden ayrılmasına kısa bir süre kala Türkiye genelinde 998 okula 76.madde kapsamında okul müdürü ataması yapmıştı.

Bu atamalar çok tartışıldı. Yargıya götürülenlerin iptalleri bir bir gerçekleşti. Dava açılmayanlarla ilgili olarak şimdilik bir gelişme yok.

Bu atamalardan bir tanesi çok ilginç bir atama idi. Bu atama Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine yapılan atama idi. Bu kuruma atanan Mithat TEKÇAM değil öğretmen, devlet memuru dahi değilken kısa sürede müdür oldu.

Öncelikle 657 sayılı kanunun 59.maddesi gereği İstisnai kadro olan belediyenin Özel Kalem müdürlüğüne getirilen TEKÇAM böylece KPSS'ye dahi girmeden devlet memuru olma hakkını elde etti. Aradan birkaç geçtikten sonra bir okula öğretmen olarak kurumlar arası geçişle geçirildi. Kısa bir süre sonra da başbakan dahil bir çok vekilin çocuğunun da okuduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine müdür vekili yapıldı ve Hüseyin ÇELİK giderayak 76.madde kapsamında asil müdür olarak atadı.

Bu atama önce CHP Yalova Milletvekili Muharrem İNCE'nin Meclis konuşması ve soru önergesine konu oldu. Sayın İNCE ?9 ayda bir çocuk bile dünyaya gelmezken, bu kişi hangi özellikleri, yetenekleri nedeniyle memuriyetinin 9'uncu ayında okul müdürü yapılmıştır? Memuriyetinin 9. ayında Okul Müdürü olunmasını, iş huzuru ve barışı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? Memuriyetinin 9. ayında Okul Müdürü olan birisinin müdürü olduğu kuruma ne katabilir? Mithat Tekçam'ın okul müdürü olarak atanmasına ilişkin Bakan Onay'ını 'geri almayı' düşünüyor musunuz?"

İfadeleri ile gündeme taşıdı konuyu.

Aynı konuda Türk Eğitim Sen basın açıklaması yaptı.

Bu atama işlemi de Türk Eğitim Sen üyesi bir öğretmen tarafından yarıya taşındı. Daha doğrusu sendika bir öğretmen vasıtası ile konuyu yargıya götürdü.

Mithat TEKÇAM'ın da müdahil olduğu davada İstanbul 9.idare mahkemesi Atamanın İptaline karar vermiştir.

Bu davadan vazgeçilmesi noktasında Türk Eğitim Sen'e yapılan baskıların yoğunluğu herhalde tahmin edilebilir. Fakat sendika haksızlığa karşı ısrarlı duruşunu sergilemiş ve atama iptal olmuştur.

Sayın TEKÇAM'ın vekil olarak bu okula devam etmesi muhtemeldir fakat atama dönemlerinde nasıl bir çözüm bulunacağı merak konusudur. Sayın TEKÇAM koltuklarından olan diğer Vekil müdürler gibi Şube Müdürlüğüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ya da başka kadroya atanırsa hiç şaşmamak gerekir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber