Polis memuruna taciz suçlaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ocak 2011 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de 35 yaşındaki polis memuru M.K., 18 yaşındaki Ö.Ö.'ye apartman içerisinde elle cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor. Tutuksuz yargılanan M.K. suçlamaları kabul etmezken; Ö.Ö. ise biber gazı sıkarak M.K.'nın yakalanmasını sağladığını söyledi.

Gökmeydan Mahallesi'nde 17 Şubat 2010 tarihinde meydana gelen olayda iddialara göre o tarihte 17 yaşında olan Ö.Ö. okuduğu liseden evine döndüğü sırada apartman içerinde karşılaştığı sivil giysili polis memuru M.K.'nın elle tacizine uğradı. Ö.Ö.'nün tepki göstermesi üzerine M.K. kaçtı. Ö.Ö., 23 Şubat 2010 tarihinde babası N.Ö. ile birlikte yolda yürürken M.K. ile karşılaştı. İddialara göre M.K., Ö.Ö. ve babası N.Ö.'yü görünce kaçmaya başladı. Baba-kız M.K.'nın arkasından koştu. Ö.Ö. çantasından çıkardığı biber gazını sıkarak M.K.'yı etkisiz hale getirip polisi aradı. Olay yerine gelen polisler cinsel tacizle suçlanan meslektaşını gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen M.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve ardından Eskişehir 4'üncü Asliye Ceza mahkemesi tarafından hakkında dava açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

TACİZLE İLGİM YOK

Polis memuru M.K.'nın 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşması bugün yapıldı. Çocukların cinsel istismarı suçundan 15 yılı kadar hapis istemiyle tutuksuz olarak yargılanan M.K. suçsuz olduğunu öne sürdü. 11 yıllık polis memuru olduğunu, olaydan 5 ay önce Eskişehir'deki bir polis merkezine tayinin çıktığını anlatan M.K. şöyle konuştu:

"Olay günü mesaimiz erken bitmişti. Yunus Emre Halk Çarşısı'nı gezmeye gidiyordum. Arkamdan bir bayan gelerek yüzüme biber gazı sıktı. Kendisini tanımıyorum. Ne olduğunu anlamadan polis geldi. Gelen arkadaşlara kimliğimi göstererek benim de polis olduğumu söyledim. Taciz olayı ile ilgim yoktur."

ÖZÜR DİLEYİP TACİZ ETTİ

Sanıktan şikayetçi olduğunu belirten Ö.Ö. ise, M.K.'nın kendisine apartman içerisinde elle tacizde bulunduğunu öne sürdü. Ö.Ö. şu iddialarda bulundu:

"Olay günü okuldan eve geldiğim sırada tanımadığım bir kişi bana bir isim söyleyerek apartmanda oturup oturmadığını sordu. Kendisine bilmediğimi posta kutularına bakmasını söyledim. Kendisi benden önce içeriye girdi. Merdivenlerden çıktığı sırada durakladı. Ben çıkmaya devam ettim. Bu sırada arkadan bana elle tacizde bulundu. Ne yaptığını sorduğumda özür diledi, ancak tacize devam etti. Ben bağırmaya başlayınca kaçtı. Arkasından indim. Marketten babamı arayarak durumu anlattım. Daha sonra polis merkezine giderek şikayetimizi bildirdik. Aradan bir hafta sonra kurs çıkışı babam ile yürürken bana tacizde bulunan kişiyi gördüm. Üzerinde aynı şapka ve aynı mont olması nedeniyle kolaylıkla tanıdım. Ayrıca gözleri renkli olduğu için hemen tanıdım. Babama söyledim. Babam 155'i arayarak yardım istedi. Saldırgan bizi görünce kaçmaya başladı. Biz de babamla takip ettik. Yaklaşık 10 dakikalık bir kovalamanın ardından babamın bana aldığı biber gazını saldırganın yüzüne sıktım. Bu sırada polisler gelerek saldırganı yakaladı. Bana tacizde bulunan kişiyi polis merkezinde de teşhis ettim. Kendisinden şikayetçiyim."

2'inci Ağır Ceza Mahkeme heyeti sanık ve mağdurun telefon kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber