Gölcük 4.3 ile sallandı, İstanbul hissetti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre Merkez üssü Gölcük-Değirmendere olan 4.3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkıp battaniyelere sarılı olarak sokakta veya otomobillerinde bekledi.

Korkudan gözyaşlarına hakim olamayan bazı kadınları ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Deprem korkusuyla evlerinden çıkanlardan bazıları soğuk havanın da etkisiyle bir süre sonra evlerine geri döndü, ancak bazı vatandaşların dışardaki bekleyişi sürüyor.

Bu arada, depremin İstanbul, İzmit ve Karamürsel ile çevre ilçelerde de hissedildiği öğrenildi.

KOCAELİ'NDEKİ DEPREMDE ÖLÜ VE YARALI YOK

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinin Kaymakamı Adem Yazıcı, merkez üssü Gölcük Değirmendere olan 4,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, ''Şu an için bize intikal eden ölü, yaralı ve herhangi bir hasar yok'' dedi.

Yazıcı, merkez üssü Değirmendere olan depremin hemen ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile emniyet güçlerinin ilçede köyler de dahil olmak üzere inceleme başlattıklarını ifade etti.

Kontrollerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirten Yazıcı, ''Şu an için bize intikal eden ölü, yaralı ve herhangi bir hasar yok. 10-15 kişi endişe, tansiyon ve psikolojik şikayet yüzünden hastanelere başvurmuş. Bazı vatandaşlar da korku nedeniyle evlerine girmeyerek sokakta sabahladı'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber