SGK'dan şeker ölçüm çubuklarının bedellerinin ödemesi hakkında açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUKLARININ BEDELLERİNİN ÖDEME USÜLLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında şeker ölçüm çubukları bedellerinin ödeme yönteminin Kurumumuz tarafından alınan bir kararla değiştirildiği, çubuk bedellerinin yoğun bürokratik işlemler süreci sonunda ödendiği, uygulamanın vatandaşlarımızı mağdur ettiği yönünde haberler yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun vatandaşlarımızı mağdur etmesi asla düşünülemez. Sigortalılarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak Kurumumuzun sorumlulukları arasındadır.

Son günlerde şeker ölçüm çubuklarının temini hususunda karşılaşılan sorunların temelinde Danıştay 10. Hukuk Dairesinin 5.11.2010 tarih 2010/10024 esas dosya numaralı yürütmeyi durdurma kararı vardır. Mahkemenin verdiği bu karara bağlı olarak Kurumumuz tarafından çıkarılan 2011/5 sayılı Genelge Kurumun keyfi bir uygulaması değildir.

Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına kadar 2007 yılından bu yana eczanelerden temin edilmekte olan şeker ölçüm çubuklarının vatandaşlarca alımı mahkeme kararı sonrasında sıkıntıya girmiştir.

Kurumumuz, Danıştay 10. Hukuk Dairesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararına gerekli itirazı yapmış ve idari olarak yapılması gereken çalışmalarına devam etmektedir.

Yürütmesi durdurulan şeker ölçüm çubuğunun her bir adedi için ödenen tutara bugüne kadar medikal firmalar veya vatandaşlarımız tarafından herhangi bir itiraz olmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber