MEB'in 2 günde tamamladığı sonuç açıklama işlemini, ÖSYM kaç günde yapmayı planlıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 bin sözleşmeli sağlık personel alımına son başvurular 17 Ocak 2011 tarihinde alındı. Tüm işlemler elektronik ortamda yapıldı. Öğretmen atamalarında olduğu gibi, bir il müdürlüğünden onaylatma süreci de yaşanmadı. Ancak, tüm başvurular internet üzerinden alınmasına rağmen, sonuçlar hala açıklanamamıştır. Oysaki öğretmen atama işlemleri 2 gün içinde açıklanmıştı. Acaba, ÖSYM neyi bekliyor?

Gelişen teknoloji ile birlikte bir çok işlem elektronik ortamlarda yapılmaya başlandı. Bunlardan birisi de, kadrolara başvuru işlemleridir.


KPSS-2011/3, Sözleşmeli sağlık personeli alımı sonuçları açıklandı


Ancak, tüm başvuruları internet üzerinden alınmasına rağmen, normal şartlar altında ertesi günü açıklanabilecek 12 bin sözleşmeli sağlık personeli tercih işlemi, bugün 4. gün olmasına rağmen hala açıklanamamıştır.

ÖSYM Başkanlığının, 4 gündür ne gibi bir işlem yaptığı, neyi kontrol ettiği tarafımızca merak edilmektedir.

Bu konuda benzer işlemi yapan MEB'in sonuç açıklama süresi 2 gündür.

Bugün Cuma olduğu için, eğer bugün sonuçlar açıklanmaz ise sonuç açıklama işlemi Pazartesi gününe kalabilecektir. Bu halde de, şüpheler daha da artacaktır.

ÖSYM'nin tüm teknolojik gelişmeleri geriden takip ediyoruz şeklinde bir mazereti olamaz. İşlemler online alındığı için sonuçların 1 veya 2 gün sonra açıklanmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.

Bu nedenle, sonuçların bir an önce açıklanması ve neden 4 gün beklendiği konusunda tatminkar bir bilgilendirme yapılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber