Polisi gaspetmeye çalıştılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2011 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da 60 kilo eroin satmak istedikleri alıcı gibi davranan polis memurunun yanında bulunan paraları gasbetmeye çalışan 6 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ve gasp çetesine yönelik başlattıkları çalışmalar kapsamında İstanbul polisi ile iş birliği yaptı.

Alıcı gibi davranan ve 1 milyon lira karşılığında 60 kilo eroin almak için çete üyeleriyle anlaşma yapan polis memuru, Pendik'te TEM otoyolu kenarında kurulu alışveriş merkezinin otoparkında çete üyeleriyle buluştu. Buluşma sırasında 20 civarında çelik yelekli sivil polis de önlem aldı.

Yapılan pazarlıklar sırasında çete üyelerinde biri, çantadaki para destelerinin sahte olup olmadığını kontrol etmesinin ardından, ''Uyuşturucu burada değil. Seni oraya götüreceğiz'' diyerek, uyuşturucuyu buluşma yerine getirmediklerini söyledi.

Alıcı gibi davranan polis memuru, ''Teslimat burada yapılacaktı. Burada yapılmazsa gelmem'' demesi üzerine, çevrede önlem alan sivil polisler, havaya ateş ederek çete üyelerinde Agop K, Erdem K, Ergün K'yi yakaladı.

Kargaşadan yararlanıp kaçtığı belirtilen Korkut B, Yakup K, Yasemin Ö. de İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulamaları yapılan zanlıların, ayrıca kendilerini polis gibi tanıtarak gasp yaptıkları, üzerlerinden sahte polis kimliği, telsiz, yarı otamatik MP5 silah ve kelepçelerin de çıktığı belirtildi.

Narkotik Şube ekipleri tarafından sorgulamaları yapılan zanlıların amacının parayı gasbetmek olduğu anlaşılırken, kendilerinde uyuşturucu bulunmadığı kaydedildi.

Zanlılardan Agop K'nin uyuşturucudan, Ergün K'nin yaralama ve adam kaldırma suçlarından sabıkları olduğu anlaşıldı. Zanlılardan Fethiye'de üniversite öğrencisi olan Yasemin Ö'nün de Korkut B'nin sevgilisi olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 kişi, Pendik Adliyesine sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber