İki sahte polis yakalandı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DUDULLU'da kendilerini mali polis olarak tanıtan, sözde yeni aldığı forkliftin çalıntı olduğunu söyleyerek 25 bin lira rüşvet isteyen 2 kişi, suçüstü yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan zanlılardan Zekai S.(47)'nin uzman çavuşluktan, Bahtiyar Ş.(38)'in ise polislikten atılma olduğu ortaya çıktı.

Dudullu, İmes Sanayi Sitesi'nde metal kaplama işi yapan İsa Gergin, polisi arayarak kendilerini polis olarak tanıtan 2 kişinin dükkanına gelip kendisinden 25 bin lira rüşvet istediğini söyledi. İsa Gergin polise verdiği ifadesinde "Dükkanıma geldiler. ikinci el olarak yeni aldığım forklift aracın çalıntı olduğunu bu yüzden senelerce hapiste yatacağımı söylediler. Polis kimlikleri ve kelepçeleri vardı. Daha sonra eğer 25 bin lira verirsem olayı unutabileceklerini anlattılar. Yanımda o kadar para olmadığını söylediğimde işyerinde bulunan çekleri alarak parayı bulmam için bana zaman verdiler." dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Güven Timleri olayla ilgili yaptıkları soruşturmada İsa Gergin'in dükkanın önünde pusu kurdu. Rüşvet olarak istedikleri paraya almaya gelen 2 kişi, seri numaraları alınmış 2 bin lirayı aldıktan sonra suçüstü yakalandı. Zanlıların geldiği otomobilde yapılan aramada bir önceki gelişlerinde dükkandan aldıkları çekler de ele geçirildi.

Polis yaptığı soruşturmada zanlılardan Zekai S.'nin uzman çavuşluktan "Görevi kötüye kullanmak" suçundan atıldığını belirlendi. Zekai S.'nin daha önceden resmi belgede sahtecilik suçundan polise geliş kaydı olduğu öğrenildi. Öte yandan diğer zanlı Bahtiyar Ş.'nin ise 2008 yılında Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken "Resmi belgede sahtecilik yapmak" suçlamasıyla meslekten atıldığı ortaya çıktı. Memleketleri olan Ordu'da tanışan iki arkadaşın bu işi yapmak için İstanbul'a geldikleri öğrenildi.

Poliste ifade vermeyerek "Susma" hakkını kullanan zanlılar, Ümraniye adliyesine çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber