Diyarbakır ve İzmir'de PTT şubeleri soyuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da PTT şubesi, maskeli ve silahlı bir kişi tarafından soyuldu.

Edinilen bilgiye göre, Bağlar ilçesi Sento Caddesi'ndeki PTT Kuruçeşme Şubesine gelen maskeli soyguncu, silah tehdidiyle veznedeki görevliyi etkisiz hale getirdi. Bir miktar parayı alan soyguncu şubeden çıkarak yaya olarak kaçtı. Parmak izi çalışması yapan polis, ara sokaklara kaçan soyguncunun yakalanması için operasyon başlattı.

Şubeye gelerek bilgi alan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk bilgilere göre soygunu tek kişinin gerçekleştirdiğini belirterek, soyguncunun aldığı para miktarının henüz belli olmadığını söyledi.

***

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir PTT şubesinin kapısını zorlayarak giren kişi ya da kişiler, 5 bin lira çalarak kaçtı.

Olay, öğle saatlerinde Altındağ semti MTK Tekstilciler Çarşısı'ndaki PTT şubesinde meydana geldi. Görevli memurlar, öğle yemeği için kapıyı kilitleyip gittikten sonra kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, kapıyı zorlayarak içeriye girdi. Çekmecelerde bulunan 5 bin lirayı alarak kayıplara karıştılar. Şubeye geldiklerinde kapının açık olduğunu ve paraların alındığını fark eden görevliler, hemen polise bildirdi. Polis ekipleri, olay yerine gelerek inceleme yaptı. Şubeye ait güvenlik kamerasının hırsızlık sırasında kayıtta olmadığı öğrenildi. Çevredeki esnaf da öğle tatilinde oldukları için bir şey görmediklerini söyledi. Polis, çevredeki görgü şahitlerinin ifadelerinden yola çıkarak hırsız ya da hırsızları bulmak için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber