'Benim Memurum Farklıdır' Diyen Kurumlar...

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı kurumlar ve Adalet Bakanlığı... Bu iki kamu kurumunun diğer kamu kurumlarından ne farkı vardır da, memur alımları, ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi dışındadır? Diğer kamu kurumlarına sözlü olmaksızın, sınav puanı ve tercih ile atama yapılırken bu iki kamu kurumunun memur alımında sözlü sınav uygulanmasının gerekçesi nedir? Bir öncekli hükümet döneminde ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi ile atama yapan TSK'ya bağlı kurumların, AK parti hükümeti döneminde memur alımlarını ÖSYM merkezi yerleştirmesinin dışına çıkarmasının bir gerekçesi var mıdır? Devamı için başlığa tıklayın...

Haber Giriş : 28 Mart 2005 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm bu sorulara verilebilecek bir yanıt yoktur....

Adalet Bakanlığında bu uygulama, bir kaç işgüzar bürokratın hazırlamış olduğu kanun ile mümkün olabilmiştir. Ne yazıkki bu uygulamaya Adalet bakanı cemil Çiçek engel olmamıştır ve bugün adli yargı komisyonları başkanları her sınav döneminde torpil iddiları ile karşı karışıya bırakılmaktadır.

Askeri kurumlardaki uygulama ise ne yazıkki AK parti hükümeti döneminde yapılan bir yönetmelik değişikliğine dayanmaktadır. Burada en göze çarpan husus 3 Kasım 2002 seçimlerinden önce TSK'ya bağlı tüm kamu kurumlarının memur alımını, merkezi yerleştirme kapsamında yapmış olmasıdır. Yani bu kurumların memur kadroları da diğer kamu kurumlarının yer aldığı ortak kılavuzda yer almakta ve sözlü olmaksızın yerleştirme işlemleri yürütülmekteydi. Ancak, 3 kasım sonrasında ve yönetmelik değişikliği olmadan önce, TSK'ya bağlı kurumlar kendiliğinden ve hiçbir mevzuat gerekçesine dayanmaksızın bu merkezi yerleştirmenin dışına çıkmıştı. Sonradan AK parti bu uygulamayı düzeltemeyince, yapılan işlem yönetmelik değişikliği ile hukuki alt yapıya kavuşturulmuştur...

Ancak, her iki kamu kurumunun memur alımlarının ÖSYM'nin merkezi sınav sistemi dışına alınması bu güzide kamu kurumumuzu her sınav esnasında sık sık torpil söylemleri ile karşı karşıya bırakmaktadır.

Adalet Bakanlığının zabıt katibi ilanı için buraya, infaz koruma memuru, aşçı ve kaloriferci alımı için buraya tıklayınız.

Milli Savunma Bakanlığının memur alımı için buraya tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber