Lisans okurken ayrılan ve iki yıllık önlisans diploması alıp KPSS tercihi yapacak adayların dikkatine!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2011 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOK ÖNEMLİ: Önlisans programı olan Lisans programlarından (örneğin işletme,maliye gibi) en az iki yılı tamamlayarak önlisans diploması alan adayların, 31 Mayıs -02 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen KPSS Sınav Başvuruları sırasında mezun olunan bölüm kodu seçiminde farklı ve yanlış uygulamalarda bulunduğu tespit edilmiştir ve böyle bir durumda aşağıda açıklamasını yaptığımız hususları başvuru esnasında dikkate almayarak yanlış mezuniyet kodu ile başvuru yapan adayların yerleştirme tercihi başvuruları 2010/2 (24 Ocak) ve diğer yerleştirmelerde sistem tarafından reddedilecektir. Bu durumda olan adaylar aşağıdaki üç hususa dikkat etmelidir:

Lisans programlarının En az iki yılını tamamlanarak ilişik kesilmesi kaydıyla;

a) Alınan önlisans diplomasında açıkça "........programından mezun olmuştur" şeklinde ibare olanlar ilgili programdan kendilerini ÖSYM sistemine kaydederek bu bölümden yapılacak alımlara başvuru yapabilirler.

b) Alınan önlisans diplomasında açıkça yukarıdaki ifade benzeri olmayıp yalnızca "4 yıllık ....programın iki yılını başarı ile tamamlayarak önlisans diploması almaya hak kazanmıştır" ve benzeri ifade yer alan adaylar ise kendilerini sisteme 9005-diğer olarak tanıtarak tercih kılavuzlarında 3001 yazan kadroları tercih etmeleri gerekmektedir.

c) Bu şekilde verilen diplomaların denk kabul edilebilmesi için ise ancak YÖK Başkanlığının kararları çerçevesinde mümkün bulunmaktadır. Bu şekilde bir karar olmadığı sürece adaylar yukarıda açıklanan şekilde başvurularını gerçekleştirmelidirler.

www.dpud.org

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber