Fen Edebiyatlılar ülke çapında örgütleniyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2011 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının eğitim formasyonu almaları için mücadele eden formasyonzedeler tüm ülke çapında teşkilatlanmanın ilk fitili Kayseri'de ateşlediler.

Mağdur olan mezunlar özel sektörde emeklerinin sömürüldüğünü iddia ettiler.

Çok ucuza çalıştırıldıklarını ifade eden mezunlar, kendilerinin bu mevcut sistem içerisinde öğretmen aday adayı bile kabul edilmeyişlerinin sistemin iflası anlamına geldiğini dile getirdiler.

Ücretli öğretmen olarak milli eğitimde çalıştırıldıkları halde neden bizlere formasyonunuz var mı diye sormuyorsunuz da kadrolu çalışmak isteyince öğretmen alımlarında böyle bir şart koşuyorsunuz.

1995-1996-1997 yıllarında bu ülkede ziraat fakültesi, su ürünleri mezunları, iktisat işletme, mühendislik fakültesi mezunları öğretmen yapılırken gerekçe acaba; bitki-çocuk, balık-çocuk, para-çocuk, makine-çocuk ilişkisinde bilimsel olarak yüksek bir korelasyon mu bulundu da bunlar öğretmen yapıldı? sorusunu yetkililerin takdirlerine bırakıyoruz. Bu durumda biz fen-edebiyatlılar cezalandırılmış olmuyor muyuz? Bizim suçumuz nedir? Şimdi biz formasyona bile başvuramıyoruz. KPSS ?ye giremiyoruz. Çünkü öğretmen olmak için formasyon alma şartı aranıyor. Bu şartı sağlayamamış bir durumdayken KPSS'ye girmenin de bir anlamı kalmıyor.

Bazı mezunların yaşlarının ilerlemiş olması ve mağduriyetlerinin bir an önce giderilmezse devlet memuru olma haklarının bu sefer yaştan dolayı kaybetmiş olacakları dile getirildi.

Bir çok arkadaşın başörtüsü yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldıkları, 28 Şubat sürecinden sonra gelen af ile fakültelerini bitirdikleri halde bu sefer de formasyon almak için YÖK'ün 2,5 mezuniyet ortalamasına takıldıklarını dile getirdiler.

Mezunların YÖK'ün 2,5 ortalama şartına karşı olduğunu söyleyen salondaki Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu Fatma SÜRÜCÜ "Benim not ortalamam 2,47. Şimdi ben nereden bilecektim YÖK'ün yıllar sonra böyle bir karar alacağını. Mezun olduktan sonra şimdi ben nasıl ortalamamı yükseltebilirim. Buradan yetkililere sesleniyorum. Onların acaba kendi çocukları bu durumda olsaydı ne yaparlardı?" diyerek tepkisini ortaya koydu.

Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları seslerini duyurmak için daha fazla katılım için il il, ilçe ilçe teşkilatlanma kararı aldılar.

Daha geniş katılımlı bir toplantı için çalışmalara devam edilecek denilerek toplantı sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber