İzmir'de avukatlar duruşmalara girmiyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2011 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş, yüksek yargının yapısının değiştirilmesine tepki olarak ve bu konuya dikkat çekmek için aldıkları, bugün duruşmalara girmeme kararının, yüksek katılımla uygulandığını söyledi.

Baro Başkanı Avukat Sema Pekdaş, Bayraklı'daki İzmir Adliyesi C Blok Baro Birimi'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Pekdaş, ?Yargıtay ve Danıştay Kanunları'nın Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı' hazırlanırken tarafların görüşünün alınmadığını belirtti.

Pekdaş yargıdaki işgücü yoğunluğu bahane edilerek, Yargıtay ve Danıştay'ın niteliğinin değiştirilmeye çalışıldığını; bunun da dikta rejimine neden olacağını öne sürdü. İzmir Barosu Yönetim Kurulu'nun, bu duruma dikkat çekmek amacıyla aldığı, acil ve tutuklu işleri dışında, bugünkü duruşmalara girmeme kararına katılımın yüksek oldunu dile getiren Pekdaş, "Sanıyorum yüzde 80'lik bir katılım oldu. Tüm ilçelerimizdeki meslektaşlarımızdan, kararı destekleyen telefonlar geldi. Bu durumu, iki gündür düzenlediğimiz seminerde de dile getirdik" diye konuştu.

Sema Pekdaş, Türkiye ile hemen hemen aynı nüfusa sahip olan Almanya'da hakim yardımcıları da dahil yaklaşık 31 bin hukukçunun görev yaptığını, Türkiye'de bu sayının 6 bin 500 dolayında bulunduğunu söyledi. Pekdaş, "Dolayısıyla ilk derece yargısının sorunları çözülmeden içtihat mahkemesinin yapısı bozularak gerçek bir yargı reformu yapılamaz diyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber