TCK'da değişiklik Genel Kurul'da

Haber Giriş : 29 Mart 2005 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Genel Kurulu'nun gündemi, Danışma Kurulu'nda değiştirildi. Yarın Genel Kurul'un gündemine gelmesi beklenen, TCK'da değişik öngören kanun teklifi, bugün görüşülecek.

Teklifte, ?İnsan Üzerinde Deney? başlıklı 90'ıncı maddede ?çocuklar üzerinde hiçbir surette bilimsel deney yapılamayacağı? hükmü değiştirilerek, rıza açıklama yeteneğine sahip çocukların rızasının yanı sıra ana ve babasının yazılı onayının alınması şartı getiriliyor.

Meclis Genel Kurulu'nun gündemi, Danışma Kurulu'nda değiştirildi. Yarın Genel Kurul'un gündemine gelmesi beklenen, TCK'da değişik öngören kanun teklifi, bugün görüşülecek.

Teklifte TCK'nın ?takdiri indirim nedenleri' başlıklı 62'inci maddesinde ceza indirim oranlarının eski TCK'daki gibi ?altıda bir' olarak uygulanması isteniyor.

?Kasten adam yaralama'yı düzenleyen 86'ıncı maddede yer alan ?2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur? ibaresinin ?şikayet aranmaksızın verilecek ceza, yarı oranında artırılır? şeklinde değiştirilmesi öngörülüyor.

Ayrıca ?İnsan Üzerinde Deney? başlıklı 90'ıncı maddede ?çocuklar üzerinde hiçbir surette bilimsel deney yapılamayacağı? hükmü değiştirilerek, rıza açıklama yeteneğine sahip çocukların rızasının yanı sıra ana ve babasının yazılı onayının alınması şartı getiriliyor.

TCK'nın ?konut dokunulmazlığının ihlali' ile ilgili 116'ıncı maddesinde de değişiklik öngören teklif bu fiilin şikayete bağlı olması hükmünü ekliyor. Ayrıca 235'inci maddedeki ihalelerle ilgili suçları düzenleyen hükümlere ?yapım ihalelerini' de ilave ediyor.

TCK'nın imar kirliliği ile ilgili 184'üncü maddesini de değiştiren teklif yağma, irtikap, resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçları ile ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve 10 yıldan fazla hapis cezalarını gerektiren suçlarla ilgili davalara da ağır ceza mahkemelerinin bakmasını öngörüyor.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber