ÖSYM beceriksizliği...

2010/2 KPSS tercih kılavuzunda, liseliler için alan kontrolüne imkan verecek basit excel kontrolünü yapmadığı/yapamadığını için ÖSYM programcıları, beceriksizdir. Aynı düzeyde iki programdan mezun olanlara 8 yıldır başvuru imkanı sunmadığı/sunamadığı için, ÖSYM programcıları, beceriksizdir. Kılavuzda açıkça yazmasına rağmen, yapılan tercihlerin iptaline imkan sağlamadığı/sağlayamadığı için, ÖSYM programcıları, beceriksizdir. Elektronik ortamda alınan başvuruları 1 günde sonuçlandırma imkanı varken 5 günde sonuçlandırmadığı/sonuçlandıramadığı için, ÖSYM programcıları, beceriksizdir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Şubat 2011 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin başkanı değişti, yöneticileri değişti ama programcıları değişmediği için kaliteli bir kamu hizmeti ortaya çıkmamaktadır.

Daha önce gündeme getirdiğimiz bir çok soruna, hala anlamlı bir çözüm üretilememiştir.

Bu nedenle, ÖSYM programcılarını, kamudaki bilgi işlem birimleri arasındaki en kötü hizmeti veren programcılar olarak görüyoruz.

Çok fazla cümleye ihtiyaç olmadığı için, 2010/2 KPSS özelinde ÖSYM'nin çözüm üretmekten aciz kaldığı hususları sıralıyoruz.

1- Çok basit bir excel işlemi ile liselilere de alan kontrolü imkanı sağlanabilirdi. Ama ÖSYM programcıları bu basit işlemi bile yapamamıştır.

2- Aynı düzeyde iki programdan mezun olanlar, yıllardır teknik düzenleme yapılmadığı için, tek program üzerinden başvuru yapmak zorunda bırakılmaktadır.

3- Kılavuzda açıkça yazmasına rağmen, yapılan tercihlerin iptaline imkan sağlanamamıştır.

4- Elektronik ortamda alınan başvuruların 1 günde sonuçlandırma imkanı varken 5 günde sonuçlandırılamamıştır.

5- Herşeye tarih veren ÖSYM, 1 milyona yakın adayın merakle beklediği bir tercih işleminde, sonuçları ne zaman açıklayacağını bildirmemekte ve tüm adayları her gün bilgisayar başına mahkum etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber