MEB'de, il içi eş durumu mağduriyeti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2011 23:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çok değerli Ahmet hocam;

Ben Osmaniye ili Düziçi ilçesi ???.beldesi ??? ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Eşim ise Osmaniye ili Sumbas ilçesi ??beldesinde ???..olarak görev yapmaktadır.

Evimiz ise eşimin hamile olması ve ikimizin de ortak noktası olan Osmaniye ili Kadirli ilçesindedir.

Ben Osmaniye iline 5 yıl muş ilinde çalıştıktan sonra eş durumundan kadirliye; Sumbas'a ve Osmaniye'ye puanımın yetmemesinden dolayı Düziçi ilçesindeki kuruma atandım. (şöyle ki ben 2010 yılının ağustos ayında 5 yıl gönüllü olarak görev yaptığım muş'tan Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde görev yapan eşimin yanına 109 puanla eş durumu tayini istedim. Bakanlık il emrinin uygulanabilmesi için bizlere 25 tercih şartı sundu. Bizlerde her halükarda kavuşmak için Osmaniye'nin ve diğer ilçelerinin de içinde yer aldığı 25 tercihi mecburen işaretledik. Sonun da tayinim Osmaniye'nin Düziçi ilçesine çıktı.

Tabi bu arada 40 puanla il emrine atananları da gördük (şuan da eşleri ile aynı ilçede görev yapıyorlar) 90 puanla atananları da. 90 puan diyorum çünkü benim puanım 109 ve bu arkadaş öyle bir ihtimal hesabı yapmış olacak ki tercihe açılan 36 okuldan 25 tercihte bulunmuş ancak tercih ettiği okulları ne tesadüf kendisinden yüksek puanlılar tercih ettiği için kendisi benden yüksek puanla il emrine atanmayı başarmış. ( yüksek puanla atanan arkadaşların üçte biri il veya ilçe merkezinde görev yapıyor. Büyük çoğunluğu ise köylerde ve aynı ilde olmalarına rağmen eşleri ile farklı ilçelerde çalışıyorlar.) Bu sebepten dolayı her gün kadirliden Osmaniye'ye oradan da Düziçi'ne oradan da çalıştığım beldeye gitmekte bu da gidiş ve dönüş 174 km yol yapmaktadır. Eşim ise her gün kadirliden Sumbas a oradan da ?. Beldesine geçmektedir. Bu kadar yol yapan kafasında bu kadar sorun olan ve bu geliş ?gidiş sırasında 2 kere ciddi trafik kazası geçiren biri eğitim ?öğretimde başarılı olabilir mi?) Derken 27.12.2010 tarihinde milli eğitim bakanlığı öğretmenlerin özür gurubuna bağlı yer değiştirme kılavuzunu yayınladı ve gördük ki iller arası yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimize ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine atanma hakkı tanındığı halde il içi yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimize özrünün bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü emrine atanma hakkı verilmemiştir. Bu durumda akla gelen sorular şu şekildedir?

1.il dışından müracaat edecek olan arkadaşlarımıza bu hakkın verilmesini teklif ederken yüksek bir ihtimalle bizler gibi özür grubu tayinlerinden yer değiştirip fakat aynı il içerisinde farklı ilçelerde çalışan öğretmenlerin sıkıntılarını baz aldınız. O zaman bu hakkı öncelikle il içersinde mağdur olan bizler için teklif etmeniz gerekmez miydi? Çünkü bu hakkın il dışından gelenlere verilmesi yönündeki çalışmalarınıza ilham kaynağı olanlar biz il içinde ki mağdurlar isek, hastalık bizde başlamış ise, o zaman ilk neşterde bize vurulmalı!

2.madem il içerisinden başvuracak olanlara bu hak tanınmayacak o halde il içerisinden özür grubu tayini yapmanın bir mantığı var mı? Çünkü il içerisin de farklı ilçelerde görev yapan arkadaşların durumları onlara il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin emrine atanma hakkı tanımayacak kadar bir mağduriyet belirtmiyor o zaman il içinden özür grubu eş durumu tayini yapmanın da bir mantığı yok değil midir?

3.madem bizler il içerisinde ayrı ayrı ilçelerde görev yapsak ta sizlere göre bir elimiz yağda bir elimiz baldayız. Mağdur değiliz o zaman il milli eğitim müdürlüklerinin hazırlayıp illerin valiliklerine onaylattıkları ilçeler arası görevlendirme yetkilerinin de iptal edilmesi yönünde çalışma olmamalımıdır?

Dediğim gibi bizlerin durumları mağduriyet ifade etmiyorsa o halde sene başında sene ortasında hiçbir kıstas belirtmeden görevlendirme yapmak, tamamıyla keyfiyet arz eden bir durumdan öteye geçmez. Ve bu durumda da olan yine öğrenciye olur. Çünkü öğrenci öğretmenine alışmıştır ve öğretmenin görevlendirilmesi yapılınca da, başka bir öğretmene alışmak zorunda bırakılmamış mıdır?

4-bizim suçumuz ağustos ayında mı atanmak?

5-eşitlik ve hakkaniyet ilkesine aykırı değil midir?

6-öğretmenlerin atama yer değiştirme yönetmeliğinde olmadığına göre ben yaptım oldu denilebilir mi?

7-il dışından gelenlere bu hak verilirken il içine verilmemesinin dayanak noktası nedir?

8-biz bu ülkenin öğretmenleri değil miyiz?

Bizler İliçi özür grubu mağdurları olarak sizlerden bu konuda hassasiyet göstermenizi ve bizlere destek olmanızı istiyoruz.

Biz herkese eşit şartlarda atama yapılmasını istiyoruz. Bu konuda yardımlarınız esirgemeyiniz. Lütfen sıkıntımıza destek olunuz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber