Nereden seçildiler, nereye geçtiler?

Haber Giriş : 30 Mart 2005 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vekillerin seyir defteri

Ankara'da siyasetteki hareketlilik devam ediyor. 3 Kasım 2002 seçimleri sonrasında istifalar ve parti değiştirmelerle Meclis'te yaşanan hareketliliğin seyri bakın nasıl oldu;

Bağımsız seçilip AKP'ye geçenler: Mustafa Zeydan (Hakkâri) ve Sebahattin Cevheri (Şanlıurfa).

CHP'den seçilip AKP'ye geçenler: Cemal Kaya (Ağrı), Atilla Başoğlu (Adana), Nezir Nasıroğlu (Batman), Necdet Budak (Edirne).

Meclis'e bağımsız olarak girip sonra DYP'ye geçenler: Mehmet Ağar (Elazığ), Dursun Akdemir (Iğdır) ve Mehmet Tatar (Şırnak).

AKP'den milletvekili seçilip DYP'ye geçenler: Ümmet Kandoğan (Denizli), Reyhan Balandı (Afyon) ve Mehmet Eraslan (Hatay).

AKP'den seçilip bağımsız kalanlar: Emin Şirin ve Göksal Küçükali (İstanbul), Miraç Akdoğan (Malatya), Serpil Yıldız (İzmir), İbrahim Özdoğan (Erzurum)

Meclis'e AKP'den seçilip, sonra ANAP'a geçenler: Erkan Mumcu (Isparta), Mehmet Erdemir (Yozgat), Süleyman Sarıbaş (Malatya) ve Mehmet Sait Armağan (Isparta), Ömer Abuşoğlu (Gaziantep).

CHP'den ayrılıp ANAP'a geçen: Muharrem Doğan (Mardin).

CHP'den ayrılıp bağımsız kalanlar: Zülfü Livaneli (İstanbul) ve Muharrem Eskiyapan (Kayseri).

CHP'den ayrılıp parti kuran: Yaşar Nuri Öztürk (İstanbul)-HYP.

CHP'den ayrılıp SHP'ye geçenler: Ahmet Güryüz Ketenci (İstanbul), Hakkı Akalın (İzmir), Ersoy Bulut (Mersin), Züheyir Amber (Hatay) ve Mustafa Sayar (Amasya).

TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle oldu:

AKP: 357
CHP: 163
DYP: 6
ANAP: 6
SHP: 5
HYP: 1
BAĞIMSIZ: 11
BOŞ: 1

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber