Odatv'ye polis baskını: 4 gözaltı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Oda TV isimli internet sitesinin merkezinde arama yapılıyor. Sitenini yöneticilerinin evinde de arama var.

Polis ekipleri sabah saatlerinde gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın imtiyaz sahibi olduğu Oda TV'nin Beyoğlu'ndaki binasına geldi.

Polisler, ofiste arama yapıyor. Bazı yöneticilerinin evlerinde de araştırma başlatıldı.

Operasyonun, sitede yayınlanan "Ergenekon aramalarıyla ilgili" görüntüler nedeniyle yapıldığı belirtiliyor.

Evi aranan Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun avukatı Serkan Günel, açıklamada "Salonda toplanmışlar, aramaya kitaplıklardan itibaren başladılar. Arama kararını gösterdiler. Evde Barış Terkoğlu ve eşi var. Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlaması var" dedi.

SONER YALÇIN GÖZALTINA ALINDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'nın yöneticisi Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi.

Alınan bilgiye göre, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda, internet yayını yapan Odatv'nin merkezinde ve yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Barış Pehlivan'ın ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

Bu arada, mahkeme, Yalçın, Terkoğlu, Bozkurt ve Pehlivan'ın gözaltına alınmasına karar verdi.


SONER YALÇIN'IN EVİNDEKİ ARAMA SÜRÜYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'nin yöneticisi gazeteci-yazar Soner Yalçın'ın evinde başlatılan arama sürüyor.

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün ''Ergenekon'' soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Soner Yalçın'ın Levent Sülün Sokak'taki evine geldi.

Ekiplerin burada başlattığı arama ve incelemeleri sürüyor.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da arama yapıldığının duyulması üzerine Yalçın'ın evine geldi. Soysal, burada yaptığı açıklamada, ''Ne aradıkları belli değil. Bu konuda bir bilgim yok. Ben de Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nın görevlendirilmesi sonucu buradayım'' dedi.

Yalçın'ın tüm Türkiye tarafından tanınan bir gazeteci olduğunu kaydeden Soysal, ''Yeni bir televizyon kanalı kurulma aşamasındaydı, bu kanalın Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın olacaktı. Son derece endişeliyiz. Aklımızda birçok soru işareti var. Bu sıkıntılı süreçler her geçen gün gördüğünüz üzere artıyor. Bu olaylar bugüne ait bir şey değil uzun süredir devam ediyor'' diye konuştu.

Soysal, Yalçın ile görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu da ifade ederek, ''Soner Yalçın'ın bir çağrısı var mı?'' sorusu üzerine de, ''Bir bedel ödenecekse öderiz. Yazdıklarımın ve yaptıklarımın hepsinin arkasındayım'' dediğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber