İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÖSYM, çözümleyici kadrolarına yaptığı yerleştirmede hata yaptı

2010/2 KPSS tercih işlemleri 11 Şubat 2011 tarihi itibariyle açıklandı. Sonuçlar açıklandıktan sonra, Memurlar.net'e çok sayıda hatalı bildirim başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan birisi üzerinde yaptığımız incelemede, ÖSYM'nin gerekli tedbiri almadığı için hatalı yerleştirme yaptığını gördük. Yaptığımız tespite göre, Çözümleyici kadrolarına yapılan yerleştirmelerde, Fizik ve matematik mezunları mağdur edildi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010/2 KPSS tercih işlemlerinde "Çözümleyici" kadroları için şu şart aranmıştır.

"4529 - Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri lisans programlarının birinden mezun olmak.
4531 - Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
7113 - KPDS En Az D Seviyesinde İngilizce Bilmek
7268 - "Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından "" Yurdun Her Yerinde Görev yapabilir ve Seyahat edebilir"" İbareli Sağlık Kurulu Raporu Almak."
7311 - (Bakınız Başvurma Özel Şartları Bölümü Çözümleyici)"

Yukarıda yer alan şartlarda en dikkat çekici olanı 7311'dir. Bu şartın ne olduğu ise kılavuzda yazmaktadır. Çözümleyici kadrosu için belirlenen şart ise şu şekildedir:

" ?Çözümleyici? kadro veya pozisyonlarını tercih edecek adayların;
Fakültelerin fizik, matematik bölümleri ile mühendislik fakültelerinin elektrik, elektrik elektronik, elektronik ve bilgisayar ile ilgili bölümlerinden mezun olmaları veya,
- Diğer fakültelerden mezun olup, bilgisayar alanında ders aldığını belgelemeleri ve Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı kurslardan veya yükseköğrenim kurumlarından alınmış Bilgisayar Analist Programcı Sertifikasına ya da programlama dillerinden en az iki tanesini bildiklerine dair sertifikaya sahip olmaları,
- İngilizce bilmeleri,
şarttır."

Bu şarta göre, 4529 ve 4531 şartlarına ilave olarak, fizik, matematik, elektrik, elektrik elektronik, elektronik ve bilgisayar gibi bölümlere de başvuru imkanı tanınması gerekmekteydi. Ancak, bu imkan tanınmadığı için bu bölüm mezunlarının başvuruları direkt olarak elendi. ÖSYM sadece 4529 ve 4531 nitelik kodları üzerinden kontrol yaptı, 7311 şartı ise hiç çalıştırmadı.

Hata yapılan bazı kadro kadroları şu şekilde:

3024651 il afet ve acil durum müdürlüğü/çözümleyici/1 kişi
3024665 il afet ve acil durum müdürlüğü/çözümleyici/1 kişi
3024661 il afet ve acil durum müdürlüğü/çözümleyici/1 kişi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber