MEB: Şubat'ta öğretmen ataması yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ''2011 Şubat ayında atama bekleyen öğretmen adayları hakkında çıkan haberlerle ilgili'' açıklama yapıldı. Daha önce şubat ayı içinde atama yapılmayacağının duyurulduğunu, buna karşın öğretmen adayları üzerinde Şubat ayında atama yapılacağı beklentisi yaratıldığını belirterek, eğitim öğretimin bütünlüğünün aksamaması için her yıl yaz döneminde tek atama yapılacağını bildirdi. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2011 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI

2011 yılı Şubat ayında atama bekleyen öğretmen adayları hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır;

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu tarafından Şubat ayında atama yapılmayacağı defalarca açıklanmasına rağmen, bazı köşe yazarlarının, konuyu çarpıtarak ele aldığı gözlemlenmiştir. Şubat ayı içinde atama yapılmayacağı tarafımızdan, 31 Aralık 2009 ve 26 Ocak 2010 tarihinde yapılan basın açıklamalarıyla da duyurulmuş ve 2010 yılında Şubat ayı atamaları gerçekleştirilmemiştir. Ancak, bir kereye mahsus 10 bin öğretmen atamasının ilki 2010 yılı Haziran ayında yapılmıştır. Böylece, 2008-2009 yıllarında KPSS sınavına girip, başarılı olan öğretmen adaylarımızın Şubat ayında gerçekleştirilmeyen atamadan ötürü herhangi bir hak kaybı olmamıştır.

Öğretmen adaylarının umutları üzerinden beslenerek, spekülatif yazılar ve haberlerle adaylar üzerinde Şubat ayında atama yapılacağı beklentisinin oluşturulması son derece üzücüdür. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, eğitim-öğretimin bütünlüğünün aksamaması için her yıl yaz dönemi tek atama yapılacaktır ve Bakanlığımız bu politikasında kararlıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla

İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber