TÜBİTAK, başvuru yapılan 530 projeden 225'ini destekleyecek

Haber Giriş : 31 Mart 2005 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK tarafından kariyerlerine yeni başlayan doktoralı genç bilim insanlarına yeni bir açılım sağlamak amacıyla başlatılan, "Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı" kapsamında desteklenmeye uygun bulunan projelerin sözleşmeleri imzalandı.

Böylece genç araştırmacıların, Türkiye'nin bilim ve teknoloji atılımına katkı sağlayacak projelerinin desteklenmesi uygulamaya konuldu. Bu yıl ilk kez başlatılan, "Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı" için 59 üniversite ve 4 araştırma kuruluşu tarafından toplam 530 proje başvurusu yapıldı ve bunlardan 225'i desteklenmeye uygun görüldü.

Kariyer Programı, genç bilim insanlarının Türkiye'nin bilim ve teknolojide atılım yapmasına, evrensel boyutlarda bilim ve teknoloji üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kariyer Programı çerçevesinde projelerin değerlendirilmeleri bu yıl ilk defa uygulanan panel sistemine göre gerçekleştirildi. Proje önerileri öncelikli konuları itibariyle sekiz araştırma grubu ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destekleme Kurulu tarafından gruplandırılarak, 48 üniversiteden 275 panelistin davet edildiği 38 panelde ele alındı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber