Parayla İş Yapacaklara İtibar Etmeyin

Milli Eğitim Bakanlığında, gerek ilk defa atamalar gerekse de yer değiştirme işlemleri, diğer Bakanlıklara nazaran, en şeffaf şekilde yürütülmektedir. İlk defa atamalar KPSS puanı ve tercih, yer değiştirme işlemleri ise hizmet puanına göre yürütülmektedir. Bakanlık Personel Genel Müdürlüğünün, yaşanan bir takım aksaklıklara karşın yerleştirilmeye çalıştığı bu yeni sisteme ilişkin iş işlemlerde, bazı kişilerin para karşılığı sorunların çözümünde yardımcı olmayı vaat ettiği iddiları sık sık oluşmaktadır. Personel Genel Müdürlüğü bu konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamayı okumak için başlığı tıklayın.

Haber Giriş : 01 Nisan 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı; Norm Kadro, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelikleri ile Talim ve Terbiye Kurulu Kararları doğrultusunda hazırlanan kılavuzlar çerçevesinde yapılan atama ve yer değiştirmeler ile giderilmektedir.

Öğretmenlerimizin atama ve yer değiştirme işlemleri; yürürlükteki mevzuat kapsamında ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda yapılmaktadır. Hazırlanan kılavuzlarda, Bakanlığımızın ilgili birimlerinin iletişim adresleri verilmektedir. İsteyen öğretmenlerimiz, atama ve yer değiştirme ile ilgili tüm soru/sorunlarını belirtilen adreslere iletebileceklerdir. Ayrıca, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki yöneticilerimiz konuyla ilgili olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerdir.

Buna rağmen; son günlerde atama ve yer değiştirme başvuruları olan/olacak öğretmenlerimize, kendini değişik unvan ve isimlerle tanıtıp telefonla ulaşan, sorunlarının çözümünde yardımcı olabileceğini belirten ve karşılığında bir miktar paranın, belirtilen adrese/hesaba yatırılmasını isteyen kişi/kişilerin, daha önce suç duyurusunda bulunulmasına rağmen, çıkar amaçlı çalışmalarına devam ettiği duyumları alınmaktadır.

Yönetici ve öğretmenlerimizin bu konuda uyanık davranmaları, bu tür kişi/kişilere itibar etmemeleri, varsa ellerindeki bilgi ve belgelerle birlikte ilgili makamlara suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Öğretmenlerimize ve ilgililere önemle duyurulur.

Remzi KAYA
Personel Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber