MEB'den, açık öğretim okulları işlemlerine ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2011 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü 06/01/2011 tarihli, 182 sayılı ve "Açık Öğretim Okulları işlemleri" konulu yazıları ile Öğrenimine Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde devam etmek isteyenlerin işlemlerinin hızlı ve güvenli yürütülebilmesi için yeni koordinatör okullar belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 06/01/2011 tarihli, 182 sayılı ve "Açık Öğretim Okulları işlemleri" konulu yazılarında; "Hızla gelişen ülkemizde her alanda olduğu gibi açık ve uzaktan öğrenim alanında da büyük mesafeler kat edilmiş ve kat edilmeye devam edilmektedir. Örgün eğitimden yararlanamayan vatandaşlarımızı eğitim imkânlarından mahrum bırakmamak açık ve uzaktan öğrenim imkânlarından en üst düzeyde yararlanmalarını sağlamak için de çalışmalar yapılmaktadır.

Bakanlığımızın 20.09.2010 tarihli ve 2010/56 Sayılı Genelgesine göre ülke genelinde vatandaşlarımıza sağlıklı hizmet sunulabilmesi amaçlanmaktadır. Bu bağlamda öğrenimine Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde devam etmek isteyenlerin işlemlerinin hızlı ve güvenli yürütülebilmesi için koordinatör okulların belirlenmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Buna göre;

1) Açık İlköğretim Okulu öğrencilerinin işlemleri il, ilçe ve belde merkezlerindeki ilköğretim okulu müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Öncelikle iliniz bünyesinde Açık İlköğretim Okuluna kayıt alacak olan tüm ilköğretim okullarında, müdür veya müdür yardımcısı başkanlığında en az iki öğretmenden oluşan komisyon kurulacak; kurulacak olan bu komisyonda görevli personel, öğrencilerle ilgili tüm iş ve işlemleri birlikte yapacaklardır. Bununla birlikte Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il merkezinde uygun görülen bir ilköğretim okulu koordinatör okul, bu okulda kurulan komisyonda görev yapan müdür veya müdür yardımcısı da il koordinatörü olarak görevlendirilecektir. Aynı görevlendirmeler ilçelerde de ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından yapılarak İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bildirilecektir. İl millî eğitim müdürlükleri EK-1'de verilen tabloyu tüm ilçeleri kapsayacak şekilde dolduracak ve [email protected] adresine elektronik belge olarak gönderecektir.

2)Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin işlemleri il, ilçe ve belde merkezlerindeki genel lise müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Genel liselerin bulunmadığı yerlerde ilgili işlemler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin görevlendireceği Anadolu liseleri tarafından yapılacaktır. Bu okullarda, müdür veya müdür yardımcısı başkanlığında en az iki öğretmenden oluşan komisyon kurulacak, kurulacak olan bu komisyonda görevli personel öğrencilerle ilgili tüm iş ve işlemleri birlikte yapacaklardır. Bununla birlikte il/ilçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından birden fazla okul kayıt almak üzere görevlendirilmiş ise bunlardan bir tanesi koordinatör okul olarak belirlenecektir. Birden fazla okul belirlemeye yardımcı olması açısından okulumuz aktif öğrenci sayıları www.aol.meb.gov.tr adresinde yayınlanmıştır. İl millî eğitim müdürlükleri EK-2'de verilen tabloyu tüm ilçeleri kapsayacak şekilde dolduracak ve aciklise(5),meb.gov.tr adresine elektronik belge olarak gönderecektir.

3)Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin işlemleri il, ilçe merkezlerindeki Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılacaktır. Bu okul veya kurumlarda, müdür veya müdür yardımcısı başkanlığında en az iki öğretmenden oluşan komisyon kurulacak, kurulacak olan bu komisyonda görevli personel öğrencilerle ilgili tüm iş ve işlemleri birlikte yapacaklardır. Bununla birlikte Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il merkezinde her okul/kurum türünden bir okul/kurum koordinatör olarak, bu okulda kurulan komisyonda görev yapan müdür veya müdür yardımcısı da il koordinatörü olarak görevlendirilecektir. Aynı görevlendirme ilçelerde de ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından yapılarak il Millî Eğitim Müdürlüğüne bildirilecektir. İl millî eğitim müdürlükleri EK-3'te verilen tabloyu tüm ilçeleri kapsayacak şekilde dolduracak ve [email protected] adresine elektronik belge olarak gönderecektir." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber