Turkcell yapmış olduğu bu hatadan geri dönmelidir!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

!

Son günlerde Turkcell'in kamu hattını kullanan aboneler 444'lü numaraların başına 0 ve alan kodunu eklediklerinde ?Lütfen aradığınız çağrı merkezi numarasını başında 0 ve alan kodu olmadan 7 hane olarak tuşlayınız? şeklinde anons ile karşılaşmaktadırlar.

Konunun daha iyi anlaşılması için Turkcell'in ?Lütfen aradığınız çağrı merkezi numarasını başında 0 ve alan kodu olmadan 7 hane olarak tuşlayınız? şeklindeki anonsunun ne anlama geldiğini açıklamakta yarar görülmektedir.

Daha önce Turkcell'in Kamu hattını kullananlar 444'lü numara aramak istediklerinde aranılan numaranın başına 0 ve alan kodunu ekledikleri takdirde aranılan numara ile kendisine daha önce tanımlanmış olan dakikaları kullanmak suretiyle konuşmasını yapabilmekteydi. Konunun net şekilde anlaşıması için örnek ile açıklamakta yarar olacaktır.

X isimli vatandaş X Bankası'nın müşteri hizmetleri numarasını arayacak olsun ve X Bankası'nın müşteri hizmetleri numarası da 444 1234 ve şehir olarakta İstanbul'da olsun, Turkcell abonesi X Bankasının numarasının başına 0 ve alan kodunu ekleyerek yani 0212 444 1234 şeklinde aramış olsa bu konuşmayı kendisine daha önce tanımlanmış olan dakikalardan kullanmak suretiyle yapabilmekteydi.(Konuda geçen 444 1234 numara örnek olarak verilmiş olup, herhangi bir bankanın veya kuruluşun reklamını yapmak amacı ile yazılmamıştır.)

Aranılan numaranın başına 0 ve alan kodu eklenmeden arama gerçekleşse ne olur?

Turkcell abonesi 444'lü hatlar ile yukarıda izah ettiğimiz şekilde görüşme yaptığında yani aradığı 444'lü numaranın başına 0 ve alan kodunu ekleyerek görüşme yapmış olsa bu yapmış olduğu görüşmenin ücreti daha önce kendisine tanımlanmış olan dakikalarından düşeceği için eğer ilgili abonenin görüşme süresi bitmemiş ise bu görüşmeden dolayı da herhangi bir ücret ödemeyecekti;fakat Turkcell'in yapmış olduğu şuan ki bu değişiklik yani 444'lü numaraların başına 0 ve alan kodu eklemeden yapılan görüşme, görüşmeyi yapan aboneye ilave ücret olarak yansıyacaktır.

Turkcell'in yapmış olduğu bu değişiklik özellikle Telefon bankacılığını kullanan aboneler için,veya herhangi bir çağrı merkezini arayan aboneler için ilave ücret ödemeye mahkum edilmiş olmak ile aynı anlama gelmektedir.

Hal böyle olunca, zaten aboneler belli bir süre karşılığında belli bir ücret ödemekte ve abonelerin süreleri dahilinde 444'lü numaraları aramakta iken, Turkcell tarafından böyle bir uygulamanın yapılmış olması, Turkcell kamu hattını kullananları ?acaba Turkcell bu işi kasıtlı mı yaptı? şeklinde düşünmeye sevk etmektedir.

Sonuç itibari ile Turkcell'in kamu hattını kullanan aboneler, 444'lü numaları aramak istediklerinde ve aradıkları numaranın başına 0 ve alan kodunu eklediklerinde ?Lütfen aradığınız çağrı merkezi numarasını başında 0 ve alan kodu olmadan 7 hane olarak tuşlayınız? şeklinde anons ile karşılaşmak istememekte olup, bu uygulamanın iptal edilerek eski şeklinde yani 444'lü numaraları numaranın başına 0 ve alan kodunu ekleyerek aramak istemektedirler.

Turkcell yapmış olduğu bu uygulamayı iptal ederek eskiye dönmelidir ve Turkcell'in bu hatadan dönmesi veya bu konu hakkında abonelerini bilgilendirmesi, kamu hattı kullanan ve milyonları bulan aboneleri tarafından elzem bir önem taşımaktadır.

Konunun önemi Turkcell tarafından dikkate alınarak 444'lü numaraları, numaranın başına 0 ve alan kodunu ekleyerek aramanmak şeklinde düzenlemenin yapılması dileğiyle.

Memurlar.Net

Mobil Cihazlar Bölümü Editörü

' ÇOTANAK '

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber