Devrimci Karargah liselilere kanca atmış

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Şubat 2011 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci Karargah Terör Örgütü'ne yönelik iddianamenin ek delil klasörlerinden örgütün liseli gençlere kanca atma stratejisi çıktı. Liselilerin üniversite kadrosunu oluşturabilmek için özel önem taşıdığına dikkat çekilen belgede okullara yuvalanmak için atılması planlanan adımlar maddeler halinde sıralanmış

HAMDİ EKİNCİ

Devrimci Karargah Terör Örgütü soruşturmasına yönelik hazırlanan iddianamenin ek delil klasörleri dün sanık avukatlarına dağıtıldı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da tutuklu sanıkları arasında bulunduğu davaya ilişkin iddianamenin ek delil klasörlerinden örgütün liselere kanca atmaya yönelik eylem planları çıktı. Devrimci Karargah Terör Örgütü soruşturmasına yönelik iddianamenin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından açıklanan ek delil klasörlerinde örgütün lise ve üniversitelileri hedef alan eylem planları yer aldı. Soruşturma kapsamında ele geçirilen '10. kongre belgeleri' adlı Word dosyasında 'GENÇ KURTULUŞÇULAR BİRLİĞİ (GÇB) 10. KONGRE BELGELERİ AĞUSTOS 2005' başlıklı kongre notları tespit edildi. Bu notlarda örgütün lise ve üniversitelere kanca atma stratejisi 'lise' ve 'üniversite' başlıkları altında sıralandığı görüldü.

LİSE ÖRGÜTLENMESİNE ÖZEL ÖNEM

Belgedeki 'Lise' başlığı altında liseli gençlere ulaşma stratejisi maddeler halinde şöyle sıralandı:

a-Lise çalışması yaptığımız her ilde meslek lisesi ve anadolu-fen-anadolu öğretmen liselerinde örgütlenmeye özel önem vermeliyiz. Bu liselere dönük çalışmalar işçi ve mahalleli gençlikle kısa vadeli yeni temas olanakları sunacağı gibi üniversite mücadelesinde daha iddialı bir konuma gelmemizi sağlayacaktır.

b-Lise örgütünü partiye mal etmeliyiz. GKB ile lise örgütü arasındaki var olan ilişki parti gençliği ile lise örgütü arasında aynen tarif edilmelidir.

c-Lise kurultayında karar altına alınan biçimde örgütlenme ve politik çalışma devam ettirilmelidir.

ÜNİVERSİTEYE KADRO HAZIRLIYORLAR

"Sınava giren ve kazanan liseliler kadro ihtiyacımızın bulunduğu yerlere yönlendirilmiştir" ifadesi, örgütün üniversite sınavını kazanan liselilerden elini çekmediğini ortaya koydu. Örgüte kazandırılan liselilerin üniversite yapılanması için önemli olduğuna dikkat çekilen belgede şu ifadeler yer aldı: "Ancak liselilerin hacmine göre oldukça az sayıda liseli yoldaş üniversiteye girebilmiştir. Önümüzdeki yıl, yetenekli liselilerin üniversiteye daha iyi hazırlanmaları için örgütümüz çaba sarf etmelidir. Önümüzdeki dönemde meslek liselerine ve anadolu-fen liselerine özel bir önem vermeliyiz. Üniversite faaliyetimizi beslemek ve daha nitelikli kadrolara sahip olabilmek açısından anadolu-fen liseleri, işçi ve mahalle ilişkileri sağlayabilmek açısından da meslek liseleri özel önemdedirler."

Avcı'nın kasetleri fotoğraf karesinde

Devrimci Karargah Terör Örgütü'ne yönelik soruşturmada hazırlanan iddianamenin ek klasörlerinde davanın tutuklu sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın makam odasından çıkan yasa dışı dinleme kayıtlarının bulunduğu kasetlerin fotoğrafları da yer aldı. Aralarında Tansu Çiller, Mehmet Ali Birand ve Enis Berberoğlu gibi ünlü isimlerin gizli çekim kasetlerinin kayıt altına alıranarak, Savcı Kadir Altınışık'ın gözetiminde tek tek delil torbasına konduğu görüldü.

PARMAK İZİ İNCELEMESİ YAPILDI

Tutuklu sanık Avcı'nın gözaltına alınması ile birlikte, makam odasında yapılan aramalarda siyah bir çanta içerisinden bir çok gazetecinin, bürokratın ve iş adamının telefon görüşmelerinin yer aldığı 24 teyp kaseti bulunmuştu. Söz konusu kasetlerde telefon görüşmeleri yer alan isimlerin birçoğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde 'müşteki' sıfatıyla ifade vermişti. Müştekilerin ifade vermesinin ardından 27 Ekim 2010 tarihinde soruşturmayı yürüten savcı Kadir Altınışık'ın odasında TÜBİTAK yetkilileri ve Olay Yeri İnceleme polisi tarafından kasetlerde parmak izi incelemesi yapılmıştı. Parmak izi incelemesinin fotoğrafları ek klasörlerde yer aldı. Klasörlerdeki fotoğraflarda üzerine beyaz örtü serilmiş bir masada mühürlü çuvaldan söz konusu kasetleri bir kadın polisin çıkardığı ve incelemeye başladığı

görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber