Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2011 09:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Uşak, Afyon, Isparta, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sinop ve Tokat çevreleri ile İstanbul'un kuzey ve doğusu yağışlı geçecek. Akşam saatlerine kadar Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olacak yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Uşak, Afyon, Isparta, Sinop, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; akşam saatlerine kadar Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege Kıyılarında, kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya kesimi, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile İstanbul'un kuzey ve doğusu hafif yağışlı geçecek. Yağışlar; Çanakkale, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile İstanbul'un kuzey ve doğusunda yağmur, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Uşak ve Afyon çevreleri hafif yağmurlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Bölgenin doğusu parçalı ve az bulutlu, batısı parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Isparta çevreleri hafif yağmurlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri, akşam ve yarın (Cuma) ilk saatlerde Zonguldak ve Düzce çevreleri hafif yağmurlu, Bolu çevreleri hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri ile Toakat ve Artvin çevreleri kar yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerine kadar Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) aralıklı kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber