Ulaşım zammı eyleminde arbede

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2011 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engin ÖZMEN

EDİRNE'de, belediyenin şehiriçi otobüs ücretlerine yaptığı zam, 50 kişilik öğrenci grubu tarafından protesto edildi. Öğrencilerin Trakya Üniversitesi kampusu önünde yolu kapatması üzerine polis müdehale etti. Çıkan arbedede polise taş atan ve tekmelerle saldıran 3 öğrenci gözaltına alındı.

Edirne Belediye Meclisi, 2 Şubat'ta yapılan toplantıda ulaşım ücretlerine 7 yıl aradan sonra zam yaptı. Şehiriçi ulaşımda kısa hatlar öğrenci 75 kuruş, tam 1 lira olarak uygulanırken, 8 Şubat tarihinde yürürlüğe giren zamlı tarifenin ardından fiyatlar kent kart kullanıcılarını 25 kuruş, kullanmayan içinse 50 kuruş artırıldı. Bu zam öğrencileri tepkisine neden oldu.

Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde bugün toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, basın açıklaması yapmayı planladıkları kent merkezindeki Saraçlar Caddesi'ne yürüyüşe geçti. Ancak izinsiz yürüyüş yapan öğrenciler Ayşekadın Caddesi'ni trafiğe kapatınca polis engeli ile karşılaştı. Bunun üzerine öğrenciler ile polis arasında arbede çıktı. Çok sayıda öğrenci polislere taş attı, su fırlattı, tekme ve tokatlarla saldırdı. Polis de öğrencilere müdehalede bulundu. Olaylarda 3 öğrenci gözaltına alındı.

Polisin caddeyi kapatarak yürüyüş yapmalarına izin vermemesi üzerine öğrenciler kaldırımı kullanarak 4 kilometre uzaklıktaki Saraçlar Caddesi'ne yürüdü. Öğrenciler burada zammın geri alınmasını isteyen sloganlar atıp basın açıklaması yaptı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI

Polis eşliğinde geldikleri Saraçlar Caddesi'nde basın açıklaması yapan eylemci öğrenciler zamların geri alınmasını istedi. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Öte yandan Trakya Üniversitesi'nin Ayşekadın Kampüsünde polise saldırdığı için gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirilen 2'si kız 3 üniversite öğrencisi, kısa bir süre haklarında herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber